Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αυστραλία: Η πιο ασφαλής χώρα για τη μαμά και το παιδί

Αναστασία Μισκεδάκη
Oι δύο χώρες που έχουν τις καλύτερες συνθήκες ώστε οι μητέρες να μεγαλώσουν σωστά και με ασφάλεια τα παιδιά τους είναι η Νορβηγία και η Αυστραλία, ενώ η χειρότερη είναι το Αφγανιστάν. Αυτό επισημαίνει έκθεση της οργάνωσης «Save the Children», η οποία προήλθε ύστερα από έρευνα που έγινε σε παραμέτρους όπως η υγεία των παιδιών και των μητέρων.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση διεθνούς λίστας όσον αφορά το ποιες χώρες είναι οι καλύτερες ώστε μια...
μητέρα να μεγαλώσει σωστά και με ασφάλεια το παιδί της. Ίσως να μην είναι η καλύτερη θέση, όμως είναι καλύτερη από την 28η θέση των Η.Π.Α. Οι ΗΠΑ φένεται να υστερούν σημαντικά σε επίπεδο παροχών μητρότητας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα κράτη και επίσης οι μητέρες εκεί έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με άλλες χώρες.
Από τις πρώτες θέσεις, επίσης καταλαμβάνουν η Ισλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίες είναι χώρες που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους υψηλό επίπεδο διαβίωσης.
Από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα είναι, εκτός από το Αφγανιστάν, ο Νίγηρας, το Τσαντ, η Γουινέα, η Υεμένη, η Δημοκρατία του Κονγκό, το Μαλί, το Σουδάν, η Ερυθραία και η Ισημερινή Γουινέα.
http://au.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου