Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να "χτυπούν" και τα ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ?

Σταγιάτες Πηλίου : Χωρίς απολύμανση το νερό λόγω δολιοφθοράς

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής της ΔΕΥΑΜΒ, θα αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί ο χλωριωτήρας νερού στις Σταγιάτες, που έπεσε «θύμα» άγνωστων δολιοφθορέων και η ζημιά έγινε αντιληπτή χθες. Η ζημιά που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες, που προφανώς χρησιμοποίησαν λοστό και κατσαβίδι για να «ξηλώσουν» την... πόρτα του οικίσκου, ανέρχεται στις 2000 €.
Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον από χθες, που έγινε αντιληπτή η δολιοφθορά, το νερό δεν απολυμαίνεται, ενώ ήδη η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε το Υγειονομικό για την πράξη αυτή.
Για τη δολιοφθορά ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γκουντέλιας, από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών Δημ. Μπαντής και μαζί πήγαν επί τόπου, στις 5 χθες το απόγευμα, όπου αντίκρισαν παραβιασμένο τον οικίσκο που είχε τοποθετηθεί ο χλωριωτής, ενώ είχαν γράψει σύνθημα, εξωτερικά του οικίσκου «Πάρτε τους χλωριωτές και φύγετε από δω».
Ο αντιδήμαρχος διαπίστωσε ότι οι άγνωστοι είχαν βγάλει τον χλωριωτήρα από τη βάση του, ενώ ξήλωσαν και εξαφάνισαν τη δεξαμενή, στην οποία τοποθετείται το χλώριο.
Η ζημιά που είχε γίνει έπεσε στην αντίληψη υπαλλήλου της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο περιοδικού ελέγχου και έγινε καταγγελία της δολιοφθοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, ενώ παρόμοια καταγγελία υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Γιάννη Γκουντέλιας, που εκτιμά ότι οι άγνωστοι προέβησαν στην πράξη τους, χρησιμοποιώντας κατσαβίδι και λοστό.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα συζητηθεί το θέμα της ύδρευσης των εντασσόμενων περιοχών στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν και συζήτηση για την πολιτική της Επιχείρησης σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και της Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Αναστασία Κολιού, στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί ο χλωριωτήρας στις Σταγιάτες και γενική η πολιτική που θα ακολουθηθεί από δω και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου