Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Παραμένει υγιής και κερδοφόρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου



Μπορεί η κρίση να σαρώνει τα πάντα γύρω μας, ωστόσο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου παραμένει υγιής και κερδοφόρα με αύξηση του τζίρου της κατά 2%, ενώ μόνο η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ σημείωσε τζίρο της τάξης των 15 εκ. €, το 2011.
Αυτά ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος σημείωσε ότι η Ένωση σημείωσε θετικό πρόσημο σε όλες τις δραστηριότητές της. Την ίδια στιγμή, δεν έγινε καμία μείωση μισθού στους υπαλλήλους, ενώ... υπήρξε ανταπόκριση στην πληρωμή των γεωργών και των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Πρίντζος επισήμανε ότι η ΕΑΣ παραμένει υγιής, χωρίς δανειακές υποχρεώσεις και χαρακτήρισε ατμομηχανή της τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που είχε τζίρο 15 εκ. ευρώ , απόρροια διεύρυνσης πώλησης των προϊόντων στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε όλη την επικράτειας, παρά τη μεγάλη κρίση και τον ανταγωνισμό.
Στις υπόλοιπες δράσεις της ΕΑΣ Βόλου περιλαμβάνεται η ανέγερση νέου εργοστασίου γαλακτοβιομηχανίας εμβαδού 2.500 τ.μ., προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις και μένει να τοποθετηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΑΣ, τόνισε ότι αυτό θα καθυστερήσει, συνέπεια των οικονομικών δεδομένων της χώρας που καθημερινά μεταβάλλονται.
Θετικά κινήθηκε το 2011 και το εργοστάσιο ζωοτροφών , που προμηθεύει τους κτηνοτρόφους, όπως και η μονάδα κατασκευής πλαστικών φιαλών που μειώνουν το κόστος παραγωγής.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου πρόσθεσε ότι μειώθηκαν και οι δαπάνες και με βάση όλα τα παραπάνω εκτίμησε ότι και το 2012 η Ένωση θα σταθεί όρθια, σημειώνοντας εκ νέου θετικό πρόσημο.
Πάντως, πρόβλημα υπάρχει με τη διάθεση των δημητριακών , αφού παρά του ότι οι γεωργοί έχουν πληρωθεί, στις αποθήκες της ΕΑΣ παραμένουν αδιάθετοι 6.000 τόνοι σιτηρών και πλέον η ΕΑΣ προσανατολίζεται να προκηρύξει διαγωνισμό μέσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο προκειμένου να πωληθούν και να αδειάσουν οι αποθήκες για να δεχθούν τα σιτηρά της επόμενης σοδειάς.
Εν τω μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν στη στέγη του ΕΒΟΛ φωτοβολταϊκά παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 100 KW, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα έξι φωτοβολταϊκά πάρκα δυναμικής 100 KW το καθένα. Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο η συγκεκριμένη επένδυση γίνεται με ίδια κεφάλαια, γεγονός που αναμένεται να προσθέσει έσοδα στα ταμεία της ΕΑΣ Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου