Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Καταδίκη της Ελλάδας για τη στέρηση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες της Διασποράς...

Ως Έλληνας της Διασποράς ο Πρωθυπουργός μας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα παρά το γεγονός πως είχε αρνηθεί ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δοθεί ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς.Έχει τεθεί σε αχρησία το άρθρο 51 παρ. 4 (εδάφια γ’ και δ’) του Συντάγματος που αναφέρεται στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Ελληνες του εξωτερικού.

Αλλά και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός προσπάθησε...με κάθε μέσο να αποτύχει η απονομή ψήφου στους απόδημους, στερώντας τους το προνόμιο της ενεργούς συμμετοχής στα πολιτικά και όχι μόνο δρώμενα της μητέρας πατρίδας.

Και να που η Ελλάδα καταδικάστηκε, όπως καταγγέλει η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με απόφασή του χθες, 08/07/10 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έκρινε στην υπόθεση «Σιταρόπουλος και άλλοι» (Νο. 4220/07) ότι η Ελλάδα, μη χορηγώντας δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, παραβίασε το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία όπως αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου