Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο κλωνίζει συθέμελα την Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ.

http://greekamericannewsagency.blogspot.com

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο. 

Χρυσάφι, διαμάντια,πολύτιμους λίθους, επάργυρα, και αφιερώματα πιστών τεράστιας ανεκτίμητης οικονομικής αξίας φύλαγε σε άγνωστο και μυστικό μέρος ο Παϊσιος. Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που κλωνίζει συθέμελα την Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κρίσημες αποφάσεις οδηγούν σε ρήξη και δικαστικές περιπέτειες...

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2010, σε κλίμα ακόμα πιο βαρύ μετά και την τελευταία αποκάλυψη με την ενυπόγραφη καταγγελία βόμβα εναντίον του Παϊσίου ενώπιον του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου του 48χρονου Ανδρέα Γεωργίου, συνέρχεται στο Φανάρι για ...δεύτερη ημέρα στην πλέον κρίσιμη συνεδρίαση της η Πατριαρχική Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις που δημοσιοποιήσαμε, με την συγκλονιστική καταγγελία, κραυγή αγωνίας του 48χρονου Ανδρέα Γεωργίου ουσιαστικά έκκληση διαμαρτυρίας προς τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη! Ήταν η επιστολή που όπως ήδη έχουμε γράψει κινητοποίηση τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο πέρα από όλες τις υπόλοιπες γραπτές καταγγελίες, και κυνικές ομολογίες για τα όσα διαδραματίζονταν εντός του οίκου Παϊσίου επί 40 έτη. Η Ιεραρχία ξεκινά τις εργασίες της σήμερα με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της ΝΥ και τα όσα επί σειρά ετών συνέβαιναν μέσα εντός και εκτός «μονής» με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον Παϊσιο (Λουλουργά)!

Ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μητροπολίτης, Δαρδανελίων κ. Νικήτας και τα μέλη της 3ημελούς Εξαρχίας παρέδωσαν το πολυσέλιδο υπόμνημα τους με τα όσα βαρύτατα κατέγραψε η έρευνα τους περιλαμβάνοντας και τις προτάσεις τους για την τύχη των κ. Βικεντίου και Παϊσίου, και για τα οποία ήδη έχουμε γράψει αρκετά και αναλυτικά σε προηγούμενα ρεπορτάζ και αναλύσεις μας.

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου(010) ξεκίνησε η ανάγνωση του πολυσέλιδου πορίσματος όχι μόνο με τις καταγγελίες θυμάτων ασέλγειας, τις μαρτυρίες αλλά και τους υπερασπιστές Παϊσίου και Βικεντίου αλλά κυρίως πρωτίστως και περιλαμβάνοντας και τα ίδια βιώματα των μελών της Πατριαρχικής Εξαρχίας για όλες τις ημέρες που έζησαν στην ΝΥ προσπαθώντας να κάνουν την δουλειά και την αποστολή που τους ανέθεσε η Πατριαρχική Σύνοδος κάτω από αντίξοες ομολογουμένως και πρωτόγνωρες συνθήκες, και ένα κυνηγητό άνευ προηγουμένου για κληρικούς με ανθρώπους να τους κυνηγούν και να τους φωτογραφίζουν όπου και αν πήγαιναν!

Για αυτό και αναγκάστηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων να λαμβάνουν μέτρα προστασίας αλλάζοντας διαρκώς πορεία και τόπους συναντήσεων με τους μάρτυρες ή τα θύματα που είχαν να καταγγείλουν την δική τους εμπειρία και τα προσωπικά τους βιώματα και πάθη από τον Παϊσιο…
Το πόρισμα, τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των όσων κατέθεσαν ήδη επί τριήμερο ενώπιον του Πατριάρχη και άλλων μελών της Ιεραρχίας από την προηγούμενη Πέμπτη που έχουν καταφθάσει τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας, και στα οποία επίσης έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε προηγούμενες αναλύσεις και ρεπορτάζ μας, είναι το επισφράγισμα της οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας μας με αδιάσειστα στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα που δεν επιδέχονται διάψευσης.

Αποτελείται το σύνολο του πορίσματος από αδιάψευστα και αδιάσειστα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις προτάσεις της Πατριαρχικής Εξαρχίας εν όψει των αποφάσεων της Πατριαρχικής Συνόδου που αν και ήδη έχουν σχεδόν ληφθεί στο σύνολο τους τυπικά θα επισφραγισθούν κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Συνόδου. Αυτά ως προς τα διαγενόμενα της σημερινής ημέρας.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται δικαιολογημένα να επικρατεί κλίμα αγωνίας αλλά και αβεβαιότητας για όσα αναμένονται να ακολουθήσουν μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις μας τις οποίες έχουμε προαναγγείλει για αυτό και περίμεναν μέχρι αργά χτες βράδυ να δουν τι ακόμα θα δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μας. Σήμερα λοιπόν θα δώσουμε στην δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για όχι πλέον για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον κ. Παϊσιο Λουλουργά αλλά στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο της εικόνας λειτουργίας κάτω από έναν άκρατο και αυταρχικό δεσποτισμό κλίματος φόβου αλλά και πολλές φορές τρόμου που επικρατούσε στις τάξεις των πιστών αλλά και εργαζομένων στο οίκημα και γραφεία της Αγ. Ειρήνης. Ένα κλίμα αγωνίας πολλές φορές για το τι θα πει και τι θα αποφασίσει ο δεσπότης... Κλίμα πολλές φορές φόβου αλλά και μυστηρίου αφού ουδείς γνώριζε πολλά από τα διαγενόμενα στα της διοίκησης.

Όταν στις 28.10.2010 προλογίζαμε την έρευνα και όσα στην συνέχεια αποκαλύψαμε, είχαμε εξ αρχής τονίσει τι θα επέλθει ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων αυτής της πολύ συγκεκριμένης και εξειδικευμένης οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας. Το λιγότερο που υπολογίσαμε στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι το προσωπικό κόστος. Η λάσπη. Η διαστρέβλωση της αλήθειας. Η διαβολή. Η χυδαιολογία και οι ύβρεις που δεχθήκαμε για ακόμα μια φορά επιτελώντας, το κατά συνείδηση καθήκον μας ως Λειτουργοί του Τύπου και υπερασπιστές της αλήθειας για οποιοδήποτε θέμα καταπιαστήκαμε στο σύνολο της 25ετους επαγγελματικής δημοσιογραφικής μας πορείας. Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την εδώ επαγγελματική μας παρουσία στην Νέα Υόρκη στα δημόσια δρώμενα της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ την τελευταία 10ετια. Τώρα ήρθε και η εμφανής «επίσημη» προσπάθεια φίμωσης μας με την επιστολή Παϊσίου προς την φιλοξενούσα της ιστοσελίδας μας web host εταιρίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, της λειτουργίας της ιστοσελίδος μας,  και προς ενημέρωση σας,  επειδή ρωτάτε και στέλνετε 100αδες email μπορούμε να σας πούμε ότι έχουν δρομολογηθεί εκείνες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την νομιμότητα της επαναφοράς του διαδικτυακού μας κόμβου. Επομένως  όλα προς το παρόν  βαίνουν καλώς και σύντομα νόμιμα και χωρίς προβλήματα θα συνεχίσει απρόσκοπτα της λειτουργία της  η  ομώνυμη κεντρική διαδικτυακή πύλη παρέμβασης, και αποκαλύψεων χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς δεσμεύσεις προς κανέναν!

Το τι επήλθε με τις αποκαλύψεις αυτές μέσω τεκμηριωμένων μαρτυριών επώνυμων και ενυπόγραφων καταγεγραμμένων καταγγελιών και ποια γεγονότα οδήγησαν τις εξελίξεις το γνωρίζει πλέον ολόκληρος ο Ελληνισμός και σύμπασα η Ορθόδοξος Εκκλησία μέσω του διαδικτύου.

Νωρίτερα από τις αρχές Οκτωβρίου(2010) και παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που είχε στήσει ο κ. Παϊσιος με την δήθεν κόντρα εναντίον Βικεντίου –υπάρχουν και σχετικοί διάσπαρτοι μάρτυρες παντού στην ΝΥ και στην Ελλάδα αλλά κυρίως υπάρχουν τα αδιάψευστα κείμενα μας – που επισημάναμε το θέατρο του παραλόγου που είχε στηθεί ακριβώς επειδή ο ίδιος ο κ. Παϊσιος γνώριζε πολύ καλά τι θύελλα έρχεται… Οι παρακάτω αποκαλύψεις θα επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά του λόγου το αληθές…



Τα όσα από σήμερα, όπως έχουμε σημειώσει, θα αποκαλυφθούν δεν είναι γνωστά, παρά μόνο σε ένα ελάχιστο στενό κύκλο ανθρώπων μετρημένων στα δέκα δάκτυλα των χεριών Παϊσίου… Άνθρωποι που ακόμα και σήμερα σχεδόν απειλούνται να μη μιλήσουν γιατί «θα μπλέξουν άσχημα με δικαστήρια…».

Αποτελούν δε, αδιάσειστα και αδιάψευστα γεγονότα, με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα, τα οποία μόνον μια κατ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας μεταξύ Παϊσίου και Βικεντίου με παρόντα και τον Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο, μπορεί να ξεκαθαρίσει απολύτως και με διαφάνεια όσα έχουν προηγηθεί δείχνοντας και μια άλλη, επίσης εξίσου σοβαρή κατάσταση με αυτή των καταγγελιών για τα ροζ σκάνδαλα και τις επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες εις βάρος του κ. Παϊσίου.

Είναι ίσως η πλέον σοβαρή διάσταση της όλης σκοτεινής υπόθεσης αυτού του άνευ προηγουμένου σκανδάλου για την ίδια την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην 2ισχιλλιετή ιστορία του, ακριβώς γιατί απειλεί αν όλα αυτά τα γεγονότα και οι έκνομες καταστάσεις- με κύριο και βασικό αποκλειστικό υπεύθυνο τον κ. Παϊσιο αληθεύουν όπως ακριβώς καταγγέλλονται και από σήμερα αποκαλύπτονται- απέναντι στους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, να τινάξει στον αέρα την συνέχεια αυτής της Εκκλησιαστικής Κοινότητας στην Αμερική. Απειλεί δηλαδή την ίδια την υπόσταση της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ η οποία –κακά τα ψέματα βασίζεται (και όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια) σε αυτή την γεμάτη από το ζοφερό και σκοτεινό αμαρτωλό παρελθόν, κοινότητα…

Τα όσα παρακάτω θα δημοσιευθούν θα πρέπει να λάβει σοβαρά η νέα ηγουμενία ξεκινώντας έναν σε βάθος ουσιαστικά οικονομικό και διοικητικό έλεγχο που αναγκαστικά θα κοιτά 40 χρόνια πίσω στο παρελθόν…

Πάμε τώρα να δούμε συνοπτικά, και σε τίτλους, όπως προέκυψαν μέσα από την οκτάχρονη δημοσιογραφική έρευνα μας, και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις για την κάθε αναφορά και αποκάλυψη που γίνεται σήμερα, και η οποία θα πρέπει να πούμε ότι αποτελεί από μόνη της ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που θα περιλαμβάνει αναλύσεις δεδομένων, τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες και τα συγκλονιστικά γεγονότα που την συνοδεύουν γύρω από το ζητούμενο προς διερεύνηση παρακάτω σε τίτλους κάθε αναφερόμενο θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου