Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντίδραση της Ένωσης Γονέων Δήμου Βόλου για τις καταλήψεις


Η Ένωση γονέων μαθητών του Δήμου Βόλου, ζητά να σταματήσουν άμεσα οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του Βόλου, που γίνονται με αφορμή τη φημολογούμενη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.
Σε ανακοίνωση, τονίζεται «για μια ακόμη φορά ότι πρέπει όλοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να διαφυλάξουμε το ανοικτό δημόσιο σχολείο και ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του απέναντι στην πρόταση των Πρυτάνεων για μείωση των εισακτέων και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη... χρονική περίοδο που οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ετοιμάζονται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ».


«Σχετικά με το ζήτημα των συνενώσεων σχολικών μονάδων, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν οι παιδαγωγικές αρχές και να υπάρξει διάλογος με τους τοπικούς φορείς.

Στη συνέχεια θα διασφαλιστούν πρακτικά ζητήματα, όπως η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και σε καμιά περίπτωση να μη ξεπεραστεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά εκπαιδευτικό, στα νέα σχολεία που θα προκύψουν από τις συνενώσεις». Τέλος η Ένωση Γονέων δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων που επιχειρείται με το πρόσχημα της μείωσης των δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου