Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στα όπλα!

"Η πολιτική είναι προσιτή σε όλους. Κανένας όμως δεν την γνωρίζει, εκτός απο αυτούς που την εφηύραν, και αυτούς, που κινούν τα νήματα, δίχως να φαίνονται ποτέ". 
Στα όπλαααα.. ξεσηκωθείτεεεε.. σπάστε, ρημάξτε, ξηλώστε, καθηλώστε, εκθρονίστε...
Ώπα, ώπα!! κάλμα ρε ήρωες, φάτε και καμιά τυρόπιτα.

Παντού φωνές, παντού ιαχές πολέμου και συνθήματα αντιεξουσιαστικά. Και ερωτώ εγώ ο μάλαξ με το φτωχό μου το μυαλό, ποιοί φωνάζουν; Ποιούς φωνάζουν; Γιατί φωνάζουν;
Κάποτε, σε ένα εργοστάσιο, όλοι ...οι εργάτες μουρμούριζαν πως τα λεφτά που έπαιρναν ήταν λίγα. Ένας λοιπόν, ο Μάκης -ας τον ονομάσω έτσι-, είπε μια μέρα στο πλήθος, "είστε να ...πάμε αύριο πρωί πρωί στο αφεντικό να ζητήσουμε αύξηση;"
_"Πάμε" του είπαν όλοι με ένα στόμα και μεγάλες κραυγές.
Ξεκίνησαν λοιπόν όλοι σύσσωμοι, και πρώτος άνοιξε και μπήκε ο Μάκης.
_"Τι θέλεις;" Του είπε άγρια και ξερά το αφεντικό.
_"Αφεντικό.. όλοι οι εργάτες.. εμείς.. δηλαδή.." και σταμάτησε. Είχε κοιτάξει πίσω του, και είδε πως, κανένας άλλος δεν τον ακολούθησε ως το γραφείο του αφεντικού. Τον άφησαν μόνο του να βγάλει το φίδι.
_"Όλοι; Όλοι ποιοί;" ρώτησε το αφεντικό ειρωνικά..
Τότε ο Μάκης, του είπε αποφασιστικά.
_"Όχι όλοι αφεντικό, εγώ! μόνο για μένα. Εγώ ζητάω αύξηση, γιατί τα χρήματα που παίρνω δεν μου φτάνουν να ζήσω. Είχα σκοπό να μιλήσω εκ μέρους όλων, μα με παράτησαν μονάχο, οπότε ζητάω αύξηση μόνο για τον εαυτό μου".
Τότε το αφεντικό, έδωσε εντολή να πάρει ο Μάκης την αύξηση που ζήτησε, γιατί είχε το θάρρος να πάει και να τη ζητήσει, και να μην δοθεί σε κανέναν άλλο, καμία αύξηση, για άλλα δύο χρόνια.

Στην Ελλάς του 2011, πολλοί κοκόροι κακαρίζουν, μα δεν ξημερώνει.
Να θυμάστε μόνο ένα.
"Η πολιτική είναι προσιτή σε όλους. Κανένας όμως δεν την γνωρίζει, εκτός απο αυτούς που την εφηύραν, και αυτούς, που κινούν τα νήματα, δίχως να φαίνονται ποτέ". 
http://nikos63.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου