Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Διώξεις σε βάρος έξι ορθοπεδικών γιατρών

Διώξεις σε βάρος άλλων έξι ορθοπεδικών γιατρών του ΕΣΥ αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση «De Puy», με τις προμήθειες που φέρεται να έπαιρναν γιατροί δημόσιων νοσοκομείων για να προωθούν προϊόντα της ομώνυμης εταιρείας.Με παραγγελία της η Εισαγγελέας Εφετών Αννα Ζαϊρη που διενεργεί έρευνα ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να...
ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της

δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η ίδια κατηγορία απαγγέλθηκε σε άλλους έξι γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά για να «επιλέγουν» ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η «αμοιβή» των γιατρών ουσιαστικά πληρωνόταν από το Δημόσιο, καθώς η τιμή των προϊόντων αυξανόταν τόσο ώστε να συνυπολογίζεται σε αυτήν και η «μίζα».

Παράλληλα η Εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά την εμπλοκή την όλη διαδρομή των «δώρων», τεσσάρων στελεχών ή υπαλλήλων εταιρειών που έχουν αναμειχθεί στον κύκλο όσων προωθούσαν τα ορθοπεδικά της βρετανικής εταιρείας «με το αζημίωτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου