Σάββατο 16 Απριλίου 2011

H Ένωση Ελλήνων Φοιτητών της Αμερικής προωθεί την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

  Πολίνα Δημέα
Η προώθηση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού πέρα από τον Ατλαντικό ένωσε Έλληνες, Ελληνοκύπριους και Ελληνοαμερικάνους φοιτητές από 52 πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση της Εθνικής Ελληνικής Ένωσης Φοιτητών στην Αμερική (NHSA).
Η Ελληνική Ένωση Φοιτητών συγκροτείται από τα ελληνικά σωματεία των μεγαλύτερων αμερικανικών πανεπιστημίων και στοχεύει στην...
προώθηση των ιδεών και των προγραμμάτων που ενισχύουν το ελληνικό πνεύμα στους φοιτητικούς κύκλους.
Για το σκοπό αυτό η NHSA πραγματοποιεί δύο ετήσια συνέδρια, το φθινόπωρο και την άνοιξη, όπου συντονίζονται οι ενέργειες με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας ισχυρής, ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και πολιτιστικής ελληνικής κοινότητας στις Η.Π.Α.
Σε δηλώσεις του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Νικολετάκης, Κρητικής καταγωγής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όραμα των ιδρυτών ήταν να ενώσουν όλους τους φοιτητές με ελληνική πολιτιστική ταυτότητα.
Τα προγράμματα που προωθούνται από την Ένωση περιλαμβάνουν ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, διαλέξεις ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικών Ευκαιριών στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Στους μελλοντικούς στόχους περιλαμβάνεται η συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού στην Ελλάδα για την προώθηση της ελληνικής παιδείας, του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού.
http://usa.greekreporter.gr/?p=5048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου