Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δικάζεται η επί 30 χρόνια αδυναμία των ελληνικών Αρχών να επιτρέψουν στους Έλληνες απόδημους-ομογενείς να ψηφίζουν!

Siemens-ιστάνΟμογενείς έβαλαν στόχο την συλλογή χρημάτων γιά την αγορά οικόπεδου και το χτίσμο κτίριου, γιά την στέγαση του γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στην Κομητεία Πινέλλας, στην δυτ. Φλόριδα Τώρα, το ''ηλικίας'' 4 χρόνων γεν. προξενείο, στεγάζεται στην Τάμπα (με ενοίκιο). Το οικόπεδο και το κτίριο (μαζί με την προξενική κατοικία και τους χώρους εκδηλώσεων), θα το δωρήσουν στο ελληνικό κράτος (χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα να το πωλήσει στο μέλλον), ως συνεισφορά στην δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα.

Ζήτημα ψήφου: Σύντομα η τελεσίδικη απόφαση του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εκδώσει σύντομα την τελεσίδικη απόφασή του, γιά καταδίκη ή μη της Ελλάδος, σχετικά με την επί 30 χρόνια αδυναμία των ελληνικών Αρχών να επιτρέψουν στους Έλληνες απόδημους-ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
Η.... Ολομέλεια του Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εξέτασε στις 4 Μαίου 2011, σε δημόσια ακρόαση, την υπόθεση της προσφυγής δύο Ελλήνων, μόνιμων κάτοικων Στρασβούργου, που είναι ανώτατοι υπάλληλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η προσφυγή των Νικόλαου Σιταρόπουλου και Χρήστου Γιακουμόπουλου, υποβλήθηκε στο Δικαστήριο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007.
Εκδικάζοντας την προσφυγή τους, στις 8 Ιουλίου 2010, το Δικαστήριο είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση γιά την Ελλάδα, κρίνοντας ότι η έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από 'Ελληνες στο εξωτερικό, είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ότι, εξαιτίας αυτής της έλλειψης, παραβιάζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές. Είχε, μάλιστα, επιδικάσει και αποζημίωση 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Στις 22 Νοεμβρίου του 2010 και ύστερα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε δημόσια ακρόαση, στις 4 Μαίου '11.

http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου