Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Έγγραφη καταγγελία προς όλες τις αρμόδιες Αρχές από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων

Αθέμιτες πρακτικές από τις Κινέζικες επιχειρήσεις...
Το έγγραφο, που αποκαλύπτει το trikalanews.gr, αναφέρεται στο θέμα της επαγγελματικής δραστηριοποίησης 3 Κινέζων στα Τρίκαλα τους οποίους ονοματίζει και γίνεται λόγος για...

«μη τήρηση της νομιμότητας», σε βάρος της βιωσιμότητας των νόμιμων εμπορικών επιχειρήσεων.
«Διαπιστώνουμε συνεχόμενες μεταβολές στην λειτουργία των ως άνω επιχειρήσεων που...
φανερώνουν συνήθως προβλήματα στις άδειες λειτουργίας για την άσκηση της ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας ενώ κινούνται υποψίες ως προς την γενική νομιμότητα λειτουργίας αυτών. Σημειώνουμε ότι το ισχύον πλαίσιο καθορίζεται από το νόμο 3386/2005, που ρυθμίζει τα σχετικά με την είσοδο, διαμονή και δραστηριότητα υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια.

Ένας αλλοδαπός μπορεί να ασκήσει εμπορία μόνο στον τόπο διαμονής του, για τον οποίο έχει εκδοθεί η άδεια. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ανανέωσης, μπορεί κατʼ ανώτατο όριο να επεκταθεί η δραστηριότητά του μέσα στον νομό που βρίσκεται ο τόπος διαμονής του και μόνο. Δεν μπορεί να ανοίξει υποκαταστήματα σε άλλους νομούς και δεν μπορεί ο ίδιος να ασκήσει εμπορία σε άλλο νομό.

Όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις απαιτούνται από τα άρθρα 9, 10, 11, 12, 13, 24 και 25 του ν. 3386/2005, όπως ισχύει σήμερα. Όταν δεν υφίστανται και δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία όπως περιγράφεται ανωτέρω, δεν έχει δικαίωμα ο αλλοδαπός να ασκήσει εμπορία στην Ελλάδα σε κανένα απολύτως τόπο. Μετά τα ως άνω αναφερόμενα και επειδή ο Σύλλογός μας έχει πρωτίστως ως σκοπό τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, σας παρακαλούμε όπως διερευνήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας τα κάτωθι:

1) Ποιοι από τους Κινέζους ή άλλης υπηκοότητας, εργάζονται ως υπεύθυνοι ή ως υπάλληλοι στις ως άνω εμπορικές επιχειρήσεις και να καταγραφεί ποιοι από αυτούς δεν συγκαταλέγονται στους λαθρομετανάστες.

2) Αν οι υπεύθυνοι των ως άνω υποκαταστημάτων πληρούν τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο νόμος για την άσκηση ανεξάρτητης εμπορικής δραστηριότητας. Παρακαλούμε όπως άμεσα εφαρμοστεί ο Νόμος και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες επιτηρώντας σε συνεχή βάση την τήρηση του και όχι σταδιακά.

Επίσης παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως εάν λειτουργούν σήμερα νόμιμα οι εμπορικές επιχειρήσεις Κινέζων Υπηκόων, τις οποίες είχατε κατά το παρελθόν ελέγξει (κατόπιν αιτήσεως του Συλλόγου μας).

Ως Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων τονίζουμε την ανάγκη να παταχθούν αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα που πλήττουν το εμπόριο και τους νόμιμους επαγγελματίες της πόλης μας διογκώνοντας συγχρόνως τα προβλήματα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σημειώνουμε ότι, ο νόμος είναι πλήρης και ενσωματώνει πλειάδα παραδοσιακών θέσεων και της Ομοσπονδίας Ε.Σ.Θεσσαλίας, σε σχέση με το επίτιτλο θέμα.

Σας ενημερώνουμε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων αλλά και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας τόσο στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ, τα Επιμελητήρια όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που υποχρεούνται αντίστοιχα να μην χορηγούν έναρξη επιτηδεύματος και να εγγράφουν στην δύναμή τους ή να ασφαλίζουν αλλοδαπούς που θέλουν να ασκήσουν εμπορία, ενώ έχουν πάρει άδεια εξαρτημένης εργασίας», αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Ιωάννη Μπαρσούκη.



http://www.trikalanews.gr/article/28222/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου