Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μελετά τη δικογραφία ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας


• Τις επόμενες ημέρες περιμένουν τις κινήσεις του η οικογένεια της άτυχης ανήλικης και οι δύο νεαροί

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Στ. Ζαρκατζιά βρίσκεται ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, μετά και τη συμπλήρωσή του με τις απολογίες του 17χρονου και του 23χρονου την περασμένη Παρασκευή.

Η πολυσέλιδη δικογραφία, που ξεπερνά τις 100 σελίδες,....
..


διαβιβάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ήδη από την Παρασκευή στην εισαγγελία και την υπόθεση ανέλαβε ο κ. Ζαρκατζιάς, ο οποίος πλέον είναι και ο αρμόδιος για να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις, σε ποιους και για ποιες κατηγορίες.

Στο γραφείο του, άλλωστε, έχει και το αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη, που ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων γιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου, που είχαν βάρδια τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, αφού οι γονείς της άτυχης Στέλλας θεωρούν ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν κάποιοι γιατροί βρίσκονταν στη θέση τους τη μοιραία νύχτα.

Η οικογένεια ζητά ακόμα το διορισμό ιατροδικαστή εκτός ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κρήτης και τη διενέργεια νέων τοξικολογικών εξετάσεων για περαιτέρω έρευνα.

Η δικογραφία που έφυγε από την ασφάλεια περιλαμβάνει τις κατηγορίες της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο και του καταναγκασμού σε ασελγείς πράξεις για τους δύο νεαρούς, οι οποίοι κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι όντως τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου συνδιασκέδαζαν σε μπαρ της παλιάς πόλης με την άτυχη 16χρονη και στη συνέχεια και οι τρεις μαζί μέσα στο αυτοκίνητο του 23χρονου, στον περιφερειακό δρόμο, κατανάλωσαν ποσότητα ουίσκι, αλλά και ότι είχαν «ερωτικές περιπτύξεις», όπως λένε οι δικηγόροι τους με την 16χρονη, για τις οποίες η ασφάλεια έκρινε πως πρέπει να παραπεμφθούν με την κατηγορία του καταναγκασμού σε ασελγείς πράξεις.

Με δεδομένο ότι τόσο η οικογένεια ζητά να διερευνηθεί η πιθανότητα να υπάρχουν ευθύνες για τον χαμό της Στέλλας από γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου όσο και ότι οι δικηγόροι των δύο νεαρών θεωρούν ότι οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ο 17χρονος και ο 23χρονος δεν στοιχειοθετούνται, ο εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει σχετικά με την υπόθεση.

Μπορεί είτε να ζητήσει τη συμπλήρωση της δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε προανακριτικό επίπεδο, είτε να αναλάβει ο ίδιος τη διαδικασία αυτή, είτε να «στείλει» τη δικογραφία στην κύρια ανάκριση και ο Ανακριτής να αναλάβει τα περαιτέρω. Φυσικά, δεν αποκλείεται η δικογραφία να μην προσωποποιεί κατηγορίες, κάτι που μπορεί να γίνει στο επόμενο στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες κινήσεις είναι στο χέρι του Εισαγγελέα, τον οποίο περιμένουν όλες οι πλευρές: η οικογένεια της Στέλλας, οι δύο νεαροί, αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου