Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στη δίνη της βίας η Αθήνα


Το κέντρο της Αθήνας εκπέμπει "Σήμα Κινδύνου". Η χρόνια κόντρα μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών, αστυνομικών και κουκουλοφόρων, ακροδεξιών και αναρχικών, ακροδεξιών και αλλοδαπών κ.ο.κ. εξελίσσεται σε βεντέτα με απρόβλεπτες διαστάσεις. Το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε Καμπούλ...

Τυφλές επιθέσεις βίας, με θύματα πολίτες. Από... θαύμα, σήμερα, δε θρηνήσαμε αθώο θύμα. Έκρηξη στην καρδιά της λαϊκής αγοράς των Εξαρχείων. Επειδή κάποιοι ήταν αστυνομικοί. Επιθέσεις με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα. Τρία ΙΧ και 3 μοτοσικλέτες καμμένες.

5 πολίτες κατέληξαν στο νοσοκομείο. Μία γυναίκα με εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και ένας άνδρας με εγκαύματα στην πλάτη. Το... λάθος που έκαναν ήταν να πάνε για δουλειά. Έστησαν τον πάγκο τους στην λαϊκή και πωλούσαν λουλούδια.

Οι άλλοι τρεις τραυματίες είναι ανυποψίαστοι πολίτες. Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας. Άνθρωποι του μόχθου, που έσπευσαν στην λαϊκή να ψωνίσουν φθηνά τα προϊόντα που χρειάζονται για το σπίτι τους. Θύματα ενός φαύλου κύκλου βίας που άνοιξε με την εν ψυχρώ δολοφονία με μαχαίρι του 44χρονου για μια βιντεοκάμερα. Το δεύτερο επεισόδιο γράφτηκε λίγες ώρες αργότερα, με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να χτυπούν με λύσσα ανθρώπους. Ναι, είναι δυνάμεις καταστολείς. Αλλά ως τμήμα της αστυνομίας, χρησιμοποιούν τα μέσα που τους δίδονται για να καταστείλουν ταραχές και να προβούν στις απαιτούμενες προσαγωγές ή συλλήψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αυτοσκοπός ήταν να τσακίσουν κόσμο, αδιαφορώντας για τις επιταγές του νόμου.

Επιθέσεις ακροδεξιών σε αλλοδαπούς. Ακόμη και με κατσαβίδια. Το ένα έφερε το άλλο κι η Αθήνα μοιάζει πλέον με ατελείωτο πεδίο αιματηρών ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών, ομάδων κουκουλοφόρων, αυτόκλητων προστατών της τάξης και... της αναρχίας.

Ο κόμπος δεν έφτασε στο χτένι. Το ξεδόντιασε. Η κατάσταση πλέον απέχει ελάχιστα πριν την εμφάνιση φαινομένων αυτοδικίας, υπό την πρόφαση της αυτοάμυνας ή ακόμη και της προληπτικής αυτοπροστασίας. Όλοι μοιάζουν να τα 'χουν χαμένα. Κυρίως εκείνοι που θα έπρεπε πρώτοι να δείξουν τον δρόμο της λογικής, της σύνεσης και της ψυχραιμίας. Πολιτική ηγεσία και αστυνομία δείχνουν εγκλωβισμένοι στα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και με συμπεριοφορές στρουθοκαμηλισμού, προσπαθούν να βρουν λύσεις... εκ των ουκ άνευ...

Και στο επίκεντρο οι πολίτες. Το καλό των οποίων όλοι ερίζουν και όλοι τους χρησιμοποιούν ως ασπίδες προστασίας για να κρύψουν τη γύμνια τους.

Ήρθε το τέλος; 'Η μήπως μπορούμε να ελπίζουμε για την αναγέννηση από τις στάχτες μας;

planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου