Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΝ Β’ΚΑΙ Ο ΠΡΙΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ PAOLO ERIZZΟ. (1470)

Γραφει ο Ραφαήλ Διαμαντής 
clip_image004
Η Γέφυρα του Negroponte στη Χαλκίδα μετά την άλωση της από τον Μωάμεθ τον Β’
Γενικώς κυριαρχεί η άποψη ότι οι Οθωμανοί έτρεφαν εμπάθεια εναντίον των ελλήνων αποκλειστικά και ότι μόνον σ’αυτούς διέπραξαν φρικαλεότητες όπως και σε άλλα έθνη πού κατοικούσαν στη μικρά Ασία (Αρμένιοι, Περσομεσοποτάμιοι, Κούρδοι, Άραβες, κλπ.) αλλά ήσαν «ευγενικοί» και αντιμετώπιζαν διαφορετικά τους δυτικοευρωπαίους.
Αυτή η άποψη αποτελεί μύθο! Το παρακάτω γεγονός αποδεικνύει το αντίθετο αλλά και τη διεστραμμένη φύση του ανώμαλου σουλτάνου των οθωμανών Μεχμέτ του Καταστροφέα, το προσωνύμιο πού...
του απέδωσαν οι ενετοί (Maometo il Devastatore) – και όχι το δουλοπρεπέστατο πού του απέδωσαν οι βυζαντινοί κατακτημένοι «Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής» προσωνύμιο πού κολάκευε το ανθωπόμορφο εκείνο τέρας!  [1]
Αποτελεί δε καταφανή διάγνωση το γεγονός ότι οι διεστραμμένες προσωπικότητες παρουσιάζουν παρεκκλίσεις και ανωμαλίες «εφ’όλης της ύλης» της συμπεριφοράς τους. Πρόκειται για ασταθείς χαρακτήρες πού είναι ικανοί για όλα και δεν περιορίζεται η τάση τους μόνον στα στενά πλαίσια της σεξουαλικής παρέκκλισης. Ο Μεχμέτ ήταν παθητικός ομοφυλόφιλος και ενεργητικός και αμφίφιλος, σαδιστής και μαζοχιστής. Πανάθεμά τον τα είχε όλα, τόσα, εξ αιτίας των οποίων το δύστυχο έθνος μας δεινοπάθησε ώστε για να επιβιώσει ανέπτυξε δούλικη συμπεριφορά και παθητική υποταγή στις όποιες προσταγές ή απαιτήσεις του κάθε ισχυρού ή του θεωρούμενου ως τέτοιου!
Σε αντίθεση με τον Κεμάλ πού ήταν αμιγής άντρας (φαλοκράτης με τα όλα του!) ο Μεχμέτ χαρακτηριζόταν από συμπεριφορές πού περιλάμβαναν όλο το φάσμα των σεξουαλικών προσανατολισμών! Με λίγα λόγια ήταν ένας ξέφρενος ηδονιστής γι αυτό και έκανε φόνους απίστευτης κλίμακας για να προσπορίσει ηδονή και μόνον!
Η σφαγή πού διέπραξε μετά την άλωση της Πόλης ήταν εκδίκηση για ένα προσωπικό γεγονός πού συνετελέσθη μεταξύ αυτού και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο Μεχμέτ ήταν ερωτευμένος με τον Κωνσταντίνο...Κάποτε του έκανε πρόταση συνεύρεσης...Εάν ο Κωνσταντίνος είχε ενδώσει η Πόλη δεν θα είχε πέσει ίσως ποτέ. (Βεβαίως με έναν επίορκο όπως ο Μεχμέτ «το ίσως ποτέ» δεν ισχύει απόλυτα). Ο Κωνσταντίνος απέρριψε τη χυδαία πρόταση καθώς ήταν πρακτικός άνθρωπος και απλός, αποκαλώντας τον Μεχμέτ «Κενζίρ» (γουρούνι!). Ο Μεχμέτ προσβλήθηκε τόσο πού κυριολεκτικά άφρισε! Έβαλε σκοπό λοιπόν να αλώσει τη Πόλη για εκδίκηση και μόνον.
Η ενετική κατασκοπεία γνώριζε και επιμελώς μάλιστα αυτά τα γεγονότα καθώς είχε επαφές με αμφότερα τα στρατόπεδα, τόσο το βυζαντινό όσο και το οθωμανικό και γεγονότα τέτοιας υφής διαρρέονταν αχαλίνωτα χωρίς φραγμούς. Κατόπιν οι ιστορικοί-χρονικογράφοι μας αναφέρουν το συμβάν της ανάκρισης του Λουκά Νοταρά πού ήταν κάπως σωματώδης (και δεν άρεσε στον μικροσκοπικό Μεχμέτ) πού τον υπέβαλε ο σουλτάνος και ξάφνου προς το τέλος της ανάκρισης ευθέως του ζήτησε τα δυό αγόρια του για ακατανόμαστες υπηρεσίες, αμφότερα 12 κα 10 χρονών, δηλαδή ανήλικα, (Ο Μεχμέτ ήταν και διαβόητος παιδεραστής) να τον «εξυπηρετούν στη κλίνη του».
Ο Νοταράς αρνήθηκε οπότε ο Μεχμέτ έκοψε τα κεφάλια των δύστυχων παιδιών πού θρηνούσαν όλη τη νύχτα με γοερά κλάμματα, μπροστά στον σοκαρισμένο πατέρα τους (για να διασκεδάσει με τον πόνο του καθώς όπως είπαμε ήταν σαδιστής πρώτου μεγέθους!), αμέσως μετά έκοψε κι αυτουνού το κεφάλι. Τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα θα καταδείξουν πτυχές της ανώμαλης ψυχικής συμπεριφοράς του Μεχμέτ του Καταστροφέα καθώς και την επαλήθευση του προσωνυμίου πού του απέδωσαν οι ενετοί.
http://www.hellasontheweb.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου