Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνάντηση με τους Ελληνες δημιουργούς του επαναστατικού λογισμικού StudioMini

Όταν ο Γιώργος Σταματάκης έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αμερική για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του και να σπουδάσει μουσική, δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μακριά θα έφθανε το ταξίδι του. Αντί να παράγει ο ίδιος μουσική, έφτιαξε τελικά μια συσκευή με τη βοήθεια του αδελφού του για να συνθέτουν όλοι οι άλλοι μουσική. Το λογισμικό StudioMini για iPhone και iPad αποτελεί ένα ...
μοναδικό υψηλής ποιότητας εργαλείο στα χέρια των μουσικών και όχι μόνο.
Ο Γεώργιος Σταματάκης μας μίλησες για τα σχέδια του και τη νέα αυτή συσκευή.
Τι έχετε σπουδάσει;
Είμαι απόφοιτος του Thornton School of Music
Από πού κατάγεστε;
Είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας μου είναι Κρητικός και η μητέρα μου Αμερικανίδα.
Ποιος ήταν ο λόγος του ταξιδιού σας στις Η.Π.Α.;
Πήγα στο Λος Άτζελες για να σπουδάσω στα 17 μου, όταν τελείωσα το σχολείο. Ακούγεται τρελό αλλά ήταν αυτό που ήθελα να κάνω.
Είχατε πάντα έφεση στο χειρισμό υπολογιστών;
Πάντα με ενδιέφερε ο κόσμος των υπολογιστών αλλά σοβαρά ασχολήθηκα στη Σχολή, όταν άρχισα να ηχογραφώ και να παράγω μουσική, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα λογισμικά. Επίσης, έχω δίπλα μου τον αδερφό μου που ξέρει τα πάντα για τα λογισμικά.
Ήταν αυτή η δουλειά που πάντα θέλατε να κάνετε;
Όχι ακριβώς. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να γίνω μουσικός και δάσκαλος μουσικής μέχρι που ακολούθησα αυτό το δρόμο, ένα δρόμο γεμάτο προκλήσεις δηλαδή.
Πως προέκυψε η ιδέα αυτής της συσκευής;
Εντελώς τυχαία, ταξιδεύαμε με τον αδερφό μου για Χριστούγεννα και έπεσε η ιδέα να κάνουμε κάτι για το iPhone. Ενθουσιαστήκαμε και οι δύο και αρχίσαμε να διαβάζουμε και να δουλεύουμε πολύ σκληρά και επίμονα. Έτσι, προέκυψε το λογισμικό StudioMini.
Θα μπορούσατε εν ολίγοις να μας περιγράψετε πως λειτουργεί αυτή η συσκευή;
Η συσκευή δίνει την δυνατότητα σε επαγγελματίες μουσικούς όλων των επιπέδων να παραγάγουν και να ηχογραφήσουν μουσική πολύ υψηλής ποιότητας.
Είχατε ποτέ φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας;
Το είχα φανταστεί αλλά σίγουρα δεν ήρθε εν μία νυκτί. Αργά και σταδιακά χτίσαμε την επιτυχία, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο Βρετανικό ροκ συγκρότημα Gorillaz, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ηχογράφησαν το νέο τους CD χρησιμοποιώντας και τη δική μας συσκευή.
Έχετε και άλλες συσκευές κατά νου; Πείτε μας δυο λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.
Έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου που τα καταγράφω, γιατί τώρα είμαι πάρα πολύ απασχολημένος. Σύντομα, όμως, θα καταπιαστώ με κάτι καινούργιο για τους μουσικούς.
Που φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια από σήμερα;
Θέλω να έχω εδραιωθεί στο τομέα των λογισμικών και των συσκευών υπολογιστών, να έχω επεκτείνει την επιχείρηση μου, να απασχολώ άτομα σε πλήρες ωράριο και να δημιουργώ νέα εργαλεία για τους μουσικούς.
Είναι δύσκολο να δουλεύεις με τον αδερφό σου;
Όχι ιδιαίτερα. Είμαστε πολύ δεμένοι και τα πάμε πάρα πολύ καλά. Είναι ό,τι πιο βολικό και εύκολο να δουλεύω μαζί του.
Μιλήστε μας για αυτόν.
Τον λένε Νικηφόρο και ζει στο Μανχάταν, όπου δουλεύει πάνω σε λογισμικά προηγμένης τεχνολογίας που η NFL χρησιμοποιεί σε πολύ εξειδικευμένα προγράμματα. Σπούδασε Μηχανικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
http://usa.greekreporter.gr/?p=5246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου