Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εργολάβος καρατόμησε αυθαίρετα αιωνόβια κυπαρίσσια!

Καρατόμησε αιωνόβια κυπαρίσσια!   Τρία αιωνόβια κυπαρίσσια που αποτελούσαν μέρος συστάδας σε πεζόδρομο επί της Λ. Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη θέση «Ντερέμπασι» στην Αγριά έκοψε αυθαίρετα εργολάβος οικοδομών προκειμένου να προβεί στην ανέγερση οικοδομής για λογαριασμό ιδιοκτήτη. Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου καθώς για την κοπή των τριών δέντρων δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια, ενώ θα επιβληθούν και τσουχτερά πρόστιμα.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
 Ειδικότερα ο συγκεκριμένος εργολάβος, ο οποίος πρέπει να... σημειωθεί είναι μέλος της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου και Τοπικός Σύμβουλος Αγίου Βλασίου, για να εκτελέσει τις εργασίες του έλαβε άδεια κοπής 15 δέντρων μετά από σχετική αίτηση στη Δ/ση Πολεοδομίας (Λοιπές Δημοτικές Ενότητες) και γνωμοδότηση της ΕΠΑΕ.
 
Ωστόσο κατά την έναρξη των εργασιών προχώρησε αρχικά στην κοπή τριών δέντρων που βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο (πεζοδρόμιο), για τα οποία δεν είχε δοθεί άδεια.
 
Άμεσα υπήρξαν αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής και για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νίκος Στόικος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Χαράλαμπος Τσαμπάζης και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, οι οποίοι και έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε πράγματι η κοπή των τριών αιωνόβιων δέντρων και άλλων οκτώ μέσα στο οικόπεδο του ιδιώτη.
 
Ο κ. Μόσχος έδωσε αμέσως εντολή και διακόπηκαν οι εργασίες στην περιοχή μέχρι να εξεταστεί από την αρχή η συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη στον ιδιοκτήτη θα επιβληθεί υψηλό πρόστιμο και στον εργολάβο θα κατατεθεί αγωγή καθώς επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο και άλλων κυρώσεων.
 
Από την πλευρά του ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Χαράλαμπος Ζάχος δήλωσε ότι η πρώην Δημοτική Αρχή Αγριάς είχε κάνει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της έκτασης να μην κοπούν δένδρα από τη συστοιχία στον πεζόδρομο.
 
Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο κ. Μόσχος
Οπως δήλωσε ο Νίκος Μόσχος, θα ζητήσει πειθαρχική έρευνα για την παράλειψη ενημέρωσής του, καθώς η κοπή 15 δέντρων ξεφεύγει από τα θέματα της καθημερινής υπηρεσιακής ρουτίνας, για την οποία έπρεπε να είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή.
 
«Δεν μπορεί να γίνεται ολόκληρη ιστορία για τον φοίνικα στο οικόπεδο «Πιτσιώρη» και να αναζητούμε τρόπους για τη διάσωσή του και από την άλλη αβίαστα να χορηγούνται άδειες κοπής 15 δέντρων χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και μια έντονη περιβαλλοντική διάσταση στην υπόθεση και χωρίς να έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια εναλλακτικής λύσης», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου