Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στον Έβρο μιλούν για εμπρησμό

http://www.voria.gr
Πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στις πυρκαγιές του Έβρου
Picture 0 for Στον Έβρο μιλούν για εμπρησμό Πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στις πυρκαγιές του Έβρου, με την εξουσία πάντα σιωπηλή, αντί να σπεύσει να καθησυχάσει τους ανησυχούντες. Εκτός κι αν οι υπόνοιες είναι αληθείς.
Κατ’ αρχήν φάνηκε περίεργο που ένας «φτωχός αγρότης» πούλησε το παμπάλαιο τρακτέρ του σε έναν άλλον «φτωχό αγρότη», ο οποίος έκοβε βόλτες στο δάσος και έσπερνε φωτιά στη διάβα του, χωρίς να την αντιληφθεί.
Υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν απορίες. Πρώτον, ότι η...
εξάτμιση των ελκυστήρων δεν βρίσκεται πίσω από το όχημα όπως στα ΙΧ, αλλά δίπλα στον οδηγό ή σε σημείο που την διακρίνει. Δεύτερον, το δικαστήριο τον καταδίκασε για αμέλεια, χωρίς να διατάξει πραγματογνωμοσύνη, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έβγαζε φωτιές η εξάτμιση.
Τρίτον, η δίκη έγινε ταχύτατα χωρίς να δημοσιοποιηθεί το όνομα του υπαίτιου. Αυτό έδωσε λαβή για υποθέσεις, με την εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» να υποστηρίζει ότι πρόκειται για πρόσωπο που συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Αν δεν είναι αληθές, πού είναι η απάντηση που έπρεπε να δοθεί άμεσα;
Το τμήμα του δάσους που καταστράφηκε, είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Μεγάλη η καταστροφή, αλλά πάλι σε λίγα χρόνια θα ξαναφουντώσει. Με το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που ανέκυψε, τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν.
Κάθε δάσος στις παραμεθόριες περιοχές αποτελεί φυσικό εμπόδιο προς όφελος του αμυνόμενου, σε περίπτωση επίθεσης. Δεν απαιτείται ως εκ τούτου καμιά επί πλέον εργασία από το Μηχανικό για οχυρωματικά έργα. Η καταστροφή του αφήνει σήμερα εκείνο το σημείο χωρίς τη φυσική του προστασία. Αυτό μπορεί να μη λέγει τίποτε για τα αίτια της πυρκαγιάς, μπορεί όμως να λέγει πολλά.

Ο Μακεδών
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου