Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ένας μοντέρνος Σπαρτιάτης στη Μελβούρνη...

http://neoskosmos.com

Το «Κλαμπ των Σπαρτιατών» (Spartan Legends) αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Μαραθώνιο της Μελβούρνης.
Οι αθλητές χρειάζεται να πάρουν μέρος σε τουλάχιστον 10 Μαραθώνιους για να αποκτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο του «Σπαρτιάτη» και δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Κάτι που ανακάλυψε από τον πρώτο του κιόλας αγώνα, ο...
ομογενής αθλητής από την St, Kilda, Μάνουελ Καραγεωργίου.
«Ο πρώτος μου αγώνας ήταν πραγματική καταστροφή, μιας και δεν ήξερα τι εστί προπόνηση» είπε.
«Είναι από αυτά τα τρελά πράγματα που κάνεις όταν είσαι νέος. Απλώς νόμιζα ότι ήταν μια καλή ιδέα και είπα να το δοκιμάσω».
Πολλά χρόνια έχουν περάσει, όμως, από εκείνον τον Μαραθώνιο στο Frankston το 1978, κι ο κ. Καραγεωργίου έχει πάρει μέρος σε 33 συνεχόμενους μαραθώνιους από τότε και κατάφερε να γίνει ένας από τους «Σπαρτιάτες».
Ο 55χρονος «Σπαρτιάτης» αθλητής είπε ότι η πορεία του αγώνα έχει αλλάξει σημαντικά από τον πρώτο του αγώνα, καθώς τώρα εκτίνεται σε ολόκληρο το κέντρο, γύρω από το στάδιο του Κρίκετ και ολοκληρώνεται μέσω του St. Kilda Road και του Albert Park.
«Ο μαραθώνιος δεν είναι τόσο εύκολος όπως παλιά, αλλά παραμένει ακόμα μια μεγάλη πρόκληση. Τώρα πλέον δεν τίθεται θέμα για το πόσο γρήγορα μπορώ να ολοκληρώσω τον αγώνα αλλά κατά πόσο μπορώ να φτάσω στο τέρμα», είπε.
Ο κ. Καραγεωργίου είπε ότι δεν προπονήθηκε ιδιαίτερα για τον φετινό μαραθώνιο. Παρ’ όλα αυτά θα συμμετάσχει ξανά με τους «Σπαρτιάτες» φίλους του, φιγουράροντας τις «Σπαρτιάτικες» φανέλες τους με τη φράση «I’ve done the lot» («Κατάφερα να ολοκληρώσω όλους τους αγώνες») γραμμένη στο πίσω μέρος τους.
Το Κλαμπ Σπαρτιατών Μαραθωνοδρόμων ιδρύθηκε το 1987, με σκοπό να προωθήσει τη δέσμευση, τηω αφοσίωση και την αποφασιστικότητα που επιβάλλονται για να συμπληρώσει κανείς 10 εξαντλητικούς μαραθώνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου