Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Παραλίγο «ολοκαύτωμα» σε αποθήκη σκαφών θάλασσας (Βιντεο)

Γράφει: magnesianews.gr

Με «ολοκαύτωμα» απειλήθηκε στις 8 το βράδυ η περιοχή Πευκάκια, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο επισκευής σκαφών θαλάσσης, που όμως περιείχε φιάλες υγραερίου, βερνίκια, πολυεστερικά σκάφη και άλλα εύφλεκτα υλικά. Από θαύμα και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν έγινε μεγάλη καταστροφή.
Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 20.05 για φωτιά στην αποθήκη, που βρίσκεται στη ...διασταύρωση Πευκακίων και μεταξύ έκθεσης σκαφών και ακάλυπτου χώρου.

Επί τόπου πήγαν έξι οχήματα, από το Βόλο και τη ΒΙ.ΠΕ. με 16 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Νίκο Μιχαλάκη.
Σύμφωνα με τον διοικητή της υπηρεσίας, η φωτιά είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς στο αποθηκευτικό χώρο βρισκόταν αρκετές φιάλες υγραερίου και υπήρχε άμεσος κίνδυνος έκρηξης. Οι πυροσβέστες έψυξαν τις φιάλες ρίχνοντας περίπου 20 τόνους ψυκτικό υγρό και στη συνέχεια έσβησαν τις φλόγες από τον αποθηκευτικό χώρο, όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και επισκεύαζε βάρκες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Πάντως, χάρη στην ψυχραιμία, τον επαγγελματισμό και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφεύχθηκε μεγάλη καταστροφή

Τελικά, η αποθήκη και η περιουσία του ιδιώτη σώθηκε, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 21.45, ωστόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζητά να μην αποθηκεύονται φιάλες υγραερίου σε τέτοιους χώρους με εύφλεκτα υλικά. ΒΙΝΤΕΟ
http://www.magnesianews.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου