Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Έχτισαν τείχος πάνω στις γραμμές τυφλών στο Αθλητικό Μουσείο - Δείτε τις φωτογραφίες

 http://www.seleo.gr



Επάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών (σσ κίτρινες πλάκες με διαφορετική υφή στα πεζοδρόμια) έχει χτιστεί το τείχος του Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης από το συγκεκριμένο σημείο.
Το τείχος χτίστηκε πριν 2 χρόνια γιατί το ...
συγκεκριμένο μουσείο έχει δεχτεί αρκετές φορές, επιθέσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων - πορειών. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι κατασκευαστές του - είτε λόγω απροσεξίας, είτε λόγω προχειρότητας και βιασύνης - έχτισαν το τείχος ακριβώς επάνω στις βοηθητικές πλάκες για τους τυφλούς χωρίς να έχει υπάρξει η μέριμνα για συνέχισή τους σε άλλο σημείο του πεζοδρομίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι αρμόδιοι άφησαν μόλις 50 εκατοστά περιθώριο από το τείχος για τη διέλευση των πεζών. Όσα δηλαδή περίσσεψαν από το υπάρχον πεζοδρόμιο. Έτσι όσοι διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο του μουσείου θα πρέπει να έχουν ακροβατικές ικανότητες για να το περάσουν, εκτός και αν βγουν στον δρόμο και το επιχειρήσουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
Όσο για τα αναπηρικά καροτσάκια... ούτε λόγος! Το "πεζοδρόμιο" που έχει αφεθεί για χρήση σε συνδυασμό με τα σταθμευμένα οχήματα κάνει τη διέλευση τους αδύνατη έως και επικίνδυνη για τα ΑμεΑ!
"Συγχαρητήρια" λοιπόν σε όποιον το κατασκεύασε και σε όποιον (σσ δήμος Θεσσαλονίκης) 2 χρόνια τώρα δεν δέησε να διαπλατύνει το πεζοδρόμιο, όπως θα όφειλε από μιας αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου