Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνο...ΠΑΟΚ, Κωστόπουλος και συμβασιούχοι της ΕΡΤ!

Τσικνο...ΠΑΟΚ, Κωστόπουλος και συμβασιούχοι της ΕΡΤ! (pics+vid)Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)

Sport media news
@ Δείτε εδώ όλες τις σημερινές αθλητικές live μεταδόσεις.
@ Το Sport TV θα μεταδώσει το Σάββατο τα ματς Ζυρίχη – Τουν (18:45) και Σιντ Τρουίντν – Λιρς (21:00) και την Κυριακή τα παιχνίδια Γκρόνινγκεν – PSV Αϊντχόφεν (13:30), Αγιαξ – Ναϊμέγκεν (15:30) και Ζούλτε Βάρεγκεμ – Σταντάρ Λιέγης (19:00).
Media news
@ Καταβλήθηκαν σήμερα στην εφημερίδα «Γαύρος» του Αντώνη Πίκουλα τα...
χρωστούμενα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Αντίστοιχο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι στην εφημερίδα «Αξία» την ώρα που τα οφειλόμενα στους εξωτερικούς συνεργάτες έχουν φτάσει στους έξι μήνες.
@ 25.000 με 30.000 φύλλα πωλήθηκαν χθες από το χθεσινό απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας». Εύγε!
@ Μάλιστα η «Ελευθεροτυπία» των εργαζομένων έγινε πρωτοσέλιδο σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Taz.Die Tageszeitung», που ανέφερε: «Έτσι παλεύουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι για την εφημερίδα τους» (pic 4)!
@ Σύμφωνα δημοσίευμα του boxtv.gr, μετά την αναστολή των γυρισμάτων του πολύ σίριαλ «Βασιλιάδες» του MEGA, άλλη μια σειρά του με υψηλά νούμερα, το «Πίσω στο Σπίτι», σταμάτησε τα γυρίσματα, καθώς δεν έχουν πληρωθεί, ούτε οι συντελεστές ούτε καν τα συνεργεία, εδώ και τρεις μήνες από την στιγμή που βγήκε στον αέρα.
@ Αύριο θα κυκλοφορήσει το περιοδικό «Down Town», με μία μέρα καθυστέρηση. Και για αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πέτρου Κωστόπουλου με τους εργαζόμενους.
ΕΡΤ… news
@ Στη Βουλή αναμένεται να φθάσει η υπόθεση που ανέδειξε η συνάδελφος από το «Εθνος» Σόνια Χαϊμαντά αναφορικά με τη νέα παραγωγή της ΕΡΤ με τίτλο, «Ουζερί Τσιτσάνης» (μεταφορά από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη), που θα σκηνοθετήσει ο Μανούσος Μανουσάκης. Την υπόθεση έχει αναλάβει φέρει στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου. Την πρόταση την έχει καταθέσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος εκτός από ρόλο σκηνοθέτη θα εκτελεί και χρέη παραγωγού μέσω της «Τηλεκίνησης», αντί του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ για 12 επεισόδια!
@ Μετά τον Τάκη Σπηλιόπουλο, άλλοι τέσσερις συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αρνούνται την πρόσληψή τους ως συμβασιούχοι στην ΕΡΤ λόγω του κανόνα της μονοθεσίας. Πρόκειται για τον Χρήστο Μιχαηλίδη (ραδιόφωνο) και τους πολιτικούς συντάκτες Αντώνη Κωβαίο («Βήμα»), Γιώργο Τερζή («Καθημερινή») και Βούλα Κεχαγιά («Τα Νέα»).
@ Μάλιστα η Κεχαγιά θα διεκδικήσει δικαστικά τη δεύτερη δουλειά στην ΕΡΤ. Στο σκεπτικό της, αναφέρει πως θεωρεί απαράδεκτο τον συγκεκριμένο όρο και αιτιολογώντας το υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μην εργάζεται παράλληλα και να βασίζεται οικονομικά ως συμβασιούχος στα χρήματα της ΕΡΤ, που θα είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή για όσο θα διαρκεί η σύμβασή της.
@ Ο Τερζής, με δήλωσή του στο newpost.gr, ανέφερε: «Δεν αποδέχομαι το διορισμό προκειμένου η θέση μου να παραχωρηθεί σε άνεργο συνάδελφό μου. Το ίδιο αυτό κριτήριο (μονοθεσία) μοιάζει να λειτουργεί τιμωρητικά έναντι των δημοσιογράφων που υπογράφουν (ως οφείλουν) τη δουλειά τους και μάλιστα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Και τούτο διότι αδυνατώ να φανταστώ με ποιόν τρόπο η ΕΡΤ Α.Ε. θα “ελέγξει” στο εξής εάν υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων μου που εργάζονται ανωνύμως σε ΜΜΕ ή άλλες εταιρείες αμειβόμενοι π.χ. με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Δεν φαντάζομαι η ΕΡΤ ΑΕ να ζητήσει αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης στο τέλος του έτους...».
@ Σωστός!!!
@ Οσο για τον Γιάννη Πολίτη («Τα Νέα»); Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε σχετική δήλωση ότι δεν θα έχει δεύτερη απασχόληση. Φεύγει δηλαδή από την εφημερίδα; Για να δούμε…
@ Συνάμα εξετάστηκαν αρκετές ενστάσεις που υποβλήθηκαν και ακούγεται πως δύο από αυτές κρίθηκαν ότι πρέπει να γίνουν δεκτές. Τις ενστάσεις κατέθεσαν επτά δημοσιογράφοι που έμειναν εκτός προσλήψεων και σε αυτές γίνεται λόγος «για τα τεράστια νομικά κενά» και «κατηγοριοποίηση δημοσιογράφων».
@ Και μέσα σε όλα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη. «Τα πρωτοφανή, που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ, με την σκανδαλώδη διαδικασία, η οποία οδήγησε “στη σφαγή των συμβασιούχων”, αναδεικνύουν το πρόβλημα έλλειψης διαφάνειας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση (…). Αντιλαμβάνεστε ότι ταυτόχρονα με τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της περιόδου, η ΕΡΤ Α.Ε. έχει μετόχους, που ευθύνονται και γι’ αυτά, αλλά και διοίκηση η οποία ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα ή μη των αποφάσεών της. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση να σας εγκαλέσει αλλά και να σας καλέσει να τηρήσετε τη νομιμότητα και ταυτόχρονα να διασφαλίσει, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων».
@ Οπα, επίθεση!
Τηλεθεάσεις
@ 2.492.000 τηλεθεατές είδαν από το MEGA το έκτακτο δελτίο του σταθμού στις 22:08 της Τετάρτης, όντας το δεύτερο πρόγραμμα της ημέρας! Πρώτο ήταν, όπως κάθε μέρα, οι «Βασιλιάδες» (2.522.000).
@ Στα δελτία, πρώτο ήταν του MEGA με 1.357.000 και δεύτερο του ΑΝΤ1 με 1.048.000 τηλεθεατές.
@ Στα πρωινά, στη ζώνη 07:00-10:00 ο ΑΝΤ1 ήταν πρώτος με 36,4% έναντι 19,7% του «Κοινωνία Ώρα Mega» και 14,6% της «Πρωινή ενημέρωσης» της ΝΕΤ, η οποία ξεπέρασε την «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ (11,2%).
@ Στη ζώνη 10:00 – 13:00 των πρωινών η πρωτιά ήταν του MEGA με 26,3% έναντι 24,3% του ΑΝΤ1 και 18,1% του «ΣΚΑΪ Τώρα» της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία… νίκησε ξανά τη Μαρία Σαράφογλου της ΝΕΤ (7,3%).
Διαδίκτυο
@ Διαβάζω στο newsit.gr του Νίκου Ευαγγελάτου την ανάρτηση: «Τα πόσα κλείνει σήμερα η Ρούλα Κορομηλά;». Κάνω κλικ. Με παραπέμπει στο zappit.gr. Και, ύστερα από δεκάδες άνευ ουσίας φωτογραφίες, γίνομαι… σοφότερος: «Η ίδια έγραψε στο twitter της πως κλείνει τα 27». Εύγε στη δημοσιογραφία (ποια;) του 2012 (pic 3)…
Δείτε αύριο
@ Στην εκπομπή «Βράδυ» της Παρασκευής, τα μεσάνυχτα στον ΑΝΤ1, βγαίνουν στο φως οι πιο hot αποκαλύψεις. Ο Πέτρος Κωστόπουλος υποδέχεται τον Κώστα Χαρδαβέλα που και μιλάει για τους… εξωγήινους. Και εξηγεί γιατί η Μελίνα Μερκούρη τον αποκαλούσε «Βαμπίρ». Ακολουθεί η Πατρίτσια Φιλντς. Με την εκκεντρική της παρουσία περιγράφει πώς γνώρισε την Άννα Βίσση και αποκαλύπτει spicy λεπτομέρειες για τη sexy Σαμάνθα από το «Sex&The City» (pics 5 & 6).
Ακούστε αύριο
@ Η ηθοποιός Δήμητρα Σύρου θα είναι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η καλεσμένη της εκπομπής «All4fun Live», που σας κρατάει συντροφιά κάθε Παρασκευή 17:00-19:00) στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του www.karmaradio.gr. Στην παρουσίαση είναι ο Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
Η ατάκα
@ «Πραγματικά χίλια συγγνώμη. Κακή, χοντροκομένη, πλάκα για ένα πολύ μισητό πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω κανένα» αιτιολόγησε η δημοσιογράφος του MEGA, Σοφία Δήμτσα, τον χαρακτηρισμό «σακάτη» για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω Twitter.
Σοφία, πίστεψέ με, εξωτερίκευσες κάτι που εκατομμύρια Ελληνες σκέφτονται, κι ας έχουν (εκατομμύρια Ελληνες) μεγάλη ευαισθησία στο θέμα των αναπηριών…
Η απορία
@ Ποιων η συμπεριφορά στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ άλλαξε άρδην, μετά την περιβόητο ιστορία των απεργιών της ΠΟΣΠΕΡΤ;
Οι φωτό της ημέρας
@ Απόψε δεν είναι Τσικνοπέμπτη επειδή έχει… ΤσικνοΠΑΟΚ και λόγω αγώνα δεν παίζει ο Κωστόπουλος (pic 1)!
@ Για αυτό βλέπουμε Τσαπανίδου, και μόνο, το πρωί (pic 2)!
Το βίντεο της ημέρας
@ Ο οικονομολόγος Μαξ Κάιζερ μας χαρακτηρίζει ως τους νέους… Εβραίους της Ευρώπης και, αυτό που βιώνουμε, «οικονομικό ολοκαύτωμα». Αδικο έχει;
ΥΓ. Στο e-mail της στήλης (presssakias@gmail.com, προσοχή: με τρία s!) μπορείτε να αποστέλλετε φωτό ή βίντεο προς δημοσίευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου