Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση σε: "Θα μας ποτίζουν φάρμακα μαϊμού"(αντιγραφα) Generic.

Aφορά Θα μας ποτίζουν φάρμακα "μαιμού"

Αυτό το μέτρο είναι από τα λίγα καλά μέτρα που έχω ακούσει αυτόν το καιρό. Ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι σε όλα. Αν γίνεται σωστά η δουλειά στον ΕΟΦ και ελέγχονται τα φάρμακα που εισάγονται στην Ελλάδα δεν τίθεται θέμα ασφάλειας με τα αντίγραφα φαρμάκων. Αντιθέτως αυτό το μέτρο θα καταργήσει αυτόματα όλη την διαπλοκή και διαφθορά που υπάρχει στον τομέα των φαρμακευτικών.

Συγκεκριμένα, αφού οι ...γιατροί θα μπορούν να γράψουν μόνο την δραστική ουσία, δεν θα μπορούν να σπρώξουν το φάρμακο που επιλέγουν αυτοί. Και σίγουρα είναι εύκολο να καταλάβουμε ή έχουμε ακούσει με ποια κριτήρια τα επιλέγουν. Με δωροδοκίες, ταξιδάκια από την κάθε φαρμακευτική εταιρία που θέλει να πουλήσει το φάρμακο της. Εκτός αυτού θα αρχίσει να υπάρχει σωστός ανταγωνισμός στις φαρμακευτικές και τα χρήματα που χάλαγαν για τις μίζες των γιατρών θα κατεβάσουν τις υπέρογκες τιμές των σκευασμάτων τους, για να πιάσουν την κατώτερη τιμή. Υπενθυμίζω το νομοσχέδιο λέει ότι ο φαρμακοποιός θα επιλέγει το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή που περιέχει την συγκεκριμένη δραστική ουσία που έχει γράψει ο γιατρός. Άμα θέλουμε να πάει μπροστά αυτή η χώρα το πρώτο που θα πρέπει να διορθωθεί είναι η διαφθορά που έχει μπει παντού και αυτό είναι από τα λίγα μέτρα που χτυπάνε εκεί που πρέπει.

Το μόνο κακό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα των ιατρικών επισκεπτών, καθώς δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι θλιβερό για το πόσα άτομα θα χάσουν τις δουλειές τους χωρίς να φταίνε σε τίποτα, αλλά δυστυχώς όλος αυτός ο τομέας είχε χτιστεί πάνω στην διαφθορά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου