Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη Γαύδο.

 http://gavdosfm.gr/
«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στη Γαύδο, με αφορμή επιστολή του ιερέα του νησιού, πατήρ Εμμανουήλ Μπικογιαννάκη προς το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο, για πλημμελή άσκηση καθηκόντων του Δημάρχου, Στρατή Λαμπάκη. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού θα έπρεπε να δίνουν κοινό αγώνα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για την παροχή υπηρεσιών υγείας και τόσα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη Γαύδο. Στην...
επιστολή του, ο ιερέας εγκαλεί ακόμη και τον κ. Καρούντζο πως δεν θέτει σε αργία το Δήμαρχο και ανέχεται την απουσία του.

Ο ιερέας τονίζει στην επιστολή του…



Σας αναφέρω ότι από 24-2-2012 ο Δήμος της Γαύδου έχει κλείσει εντελώς. Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιος πολίτης έστω για μια θεωρηση,για ένα πιστοποιητικό η για ένα απλό χαρτί. Υπεύθυνος για την κατάντια αυτού του άμοιρου Δήμου είναι ο Δήμαρχος κος Ευστράτιος Λαμπάκης ο οποίος απουσιάζει από τα καθήκοντα του πάνω από μήνα. Για το ίδιο θέμα έχουν γίνει καταγγελίες και από άλλους πολίτες στον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου για τις οποίες μπορεί να διερωτηθεί ο Αστυνομικός για την επιβεβαίωση τους.
Ρωτάω λοιπόν: Γιατί υπάρχει αυτή η ανέχεια στα συνεχές καταγγελλόμενα για τον Δήμαρχο Γαύδου και δεν τίθεται σε αργία αφού δεν είναι άξιος να κάθετε στην καρέκλα του Δημάρχου και δεν μπορεί να διοικεί τον μικρότερο Καλλικρατικό Δήμο στην Ελλάδα;
Περιμένω άμεσα απάντηση σας η οποία θα δοθεί στα ΜΜΕ αύριο το πρωί ως κατεπείγουσα.

Γαύδος 15-03-2012
Μετά τα τιμής,
Εμμανουήλ Μπικογιαννάκης
Ιερέας Γαύδου

Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση, ο Δήμαρχος Γαύδου κάνει λόγο για προσωπική αντιπαράθεση με την οικογένεια του ιερέα, με φόντο τον έλεγχο που γίνεται για το ταμειακό έλλειμμα στην πρώην κοινότητα, που φτάνει τις 700.000 ευρώ. Εδώ και ένα χρόνο, ο Δήμαρχος Γαύδου είχε ενημερώσει τον κ. Καρούντζο για την ύπαρξη ελλείμματος στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της υπόθεσης. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα του ταμειακού ελλείμματος, είχε τεθεί σε αργία ο μοναδικός υπάλληλος του Δήμου που χειριζόταν όλα τα θέματα και είναι ο γιος του ιερέα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές της Νέας Τηλεόρασης, υπάρχει μία σειρά θεμάτων για τα οποία γίνεται έλεγχος στη Γαύδο και όλα περιστρέφονται γύρω από την ταμειακή υπηρεσία. Επίσης, ελέγχεται μία διάρρηξη που είχε γίνει στο κοινοτικό γραφείο της Γαύδου, ενώ εξετάζεται και υπόθεση πλαστογράφησης υπογραφής και σφραγίδας. Μέχρι το τέλος του Απριλίου ενδέχεται να έχει βγει το πόρισμα των επιθεωρητών και ίσως να απαγγελθούν κατηγορίες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

http://www.neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου