Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σφοδρή επίθεση Εργατικού Κέντρου Βόλου κατά Practiker !



Σοβαρές καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες
Σοβαρές καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αντεργατική συμπεριφορά εναντίον εργαζομένων και όσων αποφάσισαν να συστήσουν σωματείο για να προασπίσουν τα εργατικά τους δικαιώματα κάνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου κατά της εταιρίας Practiker στο Βόλο.
Σύμφωνα με το ΕΚΒ εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι...
στην (πολυεθνικών συμφερόντων) εταιρία Practiker στον Βόλο αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν οργανωμένα πια τις πολυποίκιλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε βάρος τους, προχωρώντας στη σύσταση Σωματείου, ωστόσο ενέργεια αυτή δεν άρεσε, φαίνεται στην εργοδοσία, γιατί από τότε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «βλέποντας τη «σούπα» της να χαλάει, αποδύεται σε συχνές πυκνές αντεργατικές αυθαιρεσίες και ακρότητες (οκτώ απολύσεις πέρυσι, δύο φέτος), που τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν πάρει τη μορφή πρωτοφανών προσωπικών επιθέσεων κατά των συνδικαλιστών, με εκφράσεις ανοίκειες, ύβρεις κατά των ίδιων και των οικογενειών τους, ακόμη δε και προπηλακισμούς στον χώρο δουλειάς τους, φθάνοντας και έως του σημείου των απειλών κατά της σωματικής τους ακεραιότητας!
Το ΕΚΒ κάνει λόγο για «τραμπούκικες ενέργειες, που μάλιστα εκδηλώνονται από «συναδέλφους» που έχουν επιλέξει να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους και τη συναδελφικότητα αντί «πινακίου φακής» (εν προκειμένω, έναντι του ευτελούς τίτλου του εργοδοτικού - προϊστάμενου) δεν έμειναν και δεν θα μείνουν αναπάντητες».
Ήδη το Σωματείο εργαζομένων στο τοπικό Practiker έχει προσφύγει τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας (για την αυτεπάγγελτη εκκίνηση των νομικών μέσων κατά της Εταιρίας), όσο και στην Εισαγγελία, «για την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αήθων και θρασύδειλων αυτών επιθέσεων, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΒ ήδη έχουν γίνει αιτία, ένας συνάδελφος-συνδικαλιστής (μέλος του Σωματείου και, παράλληλα, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου) να βρεθεί στο Νοσοκομείο, μετά την υβριστική επίθεση και τις στρεσογόνες πιέσεις που δέχτηκε «να σηκωθεί και να φύγει αμέσως απ’ το Practiker».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το ΕΚΒ σημειώνει: «Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης πολυεθνικής ότι στον Βόλο δεν βρίσκονται για να «πωλούν» εργοδοτικό τσαμπουκά και να παράγουν «προϊόντα» ευτέλειας, αλλά για να αποδεικνύουν με τίμιους και καθαρούς εμπορικούς όρους την αναγκαιότητα ύπαρξής τους στην περιοχή μας.
Διαφορετικά δεν τους χρειαζόμαστε. Και αυτοί οι τίμιοι και καθαροί εμπορικοί όροι είναι, πρώτα απ’ όλα, να πληρώνουν το προσωπικό που απασχολούν και του «βγάζουν το λάδι», να σέβονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά του και να ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις τους.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα «γευτούν» και μάλιστα πολύ σύντομα τις συνέπειες των επιλογών τους.
Τα έργα τους δεν θα μείνουν αναπάντητα. Και τα «τσιράκια» τους που τόλμησαν να ασχημονήσουν στους συναδέλφους μας θα κληθούν να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου