Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ μισούν τους Ομογενείς?





Μόνο στην Νέα Υόρκη η διοργάνωση της Εθνικής Παρέλασης κοστίζει στην εκεί Ομοσπονδία των Ελληνικών συλλόγων πάνω από 400.000 δολάρια
Το άρμα κάθε συλλόγου επίσης αρκετές χιλιάδες. Τα διαφημιστικά οι ασφάλειες τα ημερολόγια οι αίθουσες συνεδριάσεων και τελετών , φιλοξενίες "σημαντικών" προσώπων, και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έξοδα βγαίνουν αποκλειστικά από την τσέπη των ομογενών. Δεν λογαριάζονται καν οι ανθρωποώρες που στερούν από την οικογένειά τους και την προσωπική τους ζωή , οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση αυτού του σημαντικού "πανηγυριού".
Οι εξ Ελλάδος απεσταλμένοι για να (ψωνίσουν μετά συζύγων και ερωμένων στα καλά καταστήματα) τιμήσουν με την παρουσία τους την παρέλαση, στριμώχνονται για να κάνουν δηλώσεις και ομιλίες στους ομογενειακούς συλλόγους της καταγωγής τους, η στα τοπικά ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Εντελώς συμπτωματικά οι ομιλίες τους ξεκινούν "Εσείς εδώ, που είστε πιο Έλληνες από μας τους (καθαρόαιμους) Έλληνες",και 7-10 σελίδες μπλά μπλά για το τι θα κάνουν για αυτούς όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό στο αεροπλάνο όλοι σερβίρονται με ορεκτικό από φρούτο της λησμονιάς.
Πόσοι απ αυτούς τους πολιτικούς της φωτογραφίας που γύρισαν (γιατί μερικοί συνεχίζουν την χλιδάτη Ζωλη στην Αμερικάνικη μεγαλούπολη, μιας κι άλλοι πληρώνουν) να μιλούν για την εμπειρία τους με τους Ξενιτεμένους...
Πόσα Ραδιοτηλεοπτικά η έντυπα Μέσα αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο η λέξεις (παρ όλο που διατηρούν επί μονίμου βάσεως ανταποκριτές στην Ν.Υόρκη), για την Εθνική Παρέλαση των Ομογενών. Μούγκα στην στρούγκα.
Κάποιο αόρατο χέρι (το ίδιο που έστειλε την Καλομοίρα?) επέβαλε σιωπή, η φταίει ο αντιαμερικανισμός των διευθυντών.?
Άμα οι ομογενείς με τα των χαζοαμερικάνων γειτόνων τους, το καλοκαίρι αντί για Αιγαίο επιλέξουν Χαβάη, θα τους χαρακτηρίσουμε ανθέλληνες?
Δεν περιμένω απάντηση, αλλά ούτε και τουρισμό φέτος...Στοίχημα?
Φωτό από www.greekamericannewsagency.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου