Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι αναγνώστες σχολιάζουν και ...

1)η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα τρόφιμα επιτρέπει αυτή τη πρακτική, ιδιώς τα τρόφιμα με ένδειξει "best before..." που δεν είναι ευαλλοίωτα (νερά, διάφορες κονσέρβες, τσάγια κλπ), διατίθενται αρκετά μετά την ημερομηνία "ανάλωση κατά προτίμηση..." με σχετική έκπτωση και γίνεται "χαμός" στα Σ/Μ, λόγω και της κρίσης.
Στη χώρα μας υπάρχουν διάσπαρτες αγορανομικές διατάξεις που το απαγορεύουν, αλλά με καλό δικηγόρο, η εταιρείες βγαίνουν "λάδι", γιατί το ευρωπαϊκό δίκαιο, (κανονισμοί υποχρεωτικής εφαρμογής από τα κράτη μέλη), υπερισχύουν των διαφόρων αγορονομικών διατάξεων που είναι συνήθως απλές υπουργικές αποφάσεις και όχι νόμοι που ψηφίστηκαν στη βουλή.
Tώρα, για τα ευαλλοίωτα, όπως το γάλα, (ανάλωση έως...), στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει παράβαση, γιατί το γάλα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ. Επίσης, με τις μεθόδους παστεριώσης που χρησιμοποιούνται σήμερα από ΟΛΕΣ τις βιομηχανίες του κόσμου, το γάλα διαρκεί συνήθως το διπλάσιο χρόνο από ότι επιτρέπουν οι εγχώριες υπουργικές αποφάσεις (5 μέρες), οι οποιές εκδόθηκαν για την προστασία των ελλήνων κτηνοτρόφων από τα εισαγόμενα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε ότι έχουν δόσει διάρκεια 4 ημέρων.
Εάν διατηρηθεί η θερμοκρασία του προϊόντος κάτω απο 5 βαθμούς σε όλη τη πορεία του μετά την παστεριώση (μεταφορά, ψυγείο Σ/Μ, ψυγείο σπιτιού μας, - που αυτή την εποχή στο ράφι της πόρτα του έχει πανω από 10 βαθμούς), δε παθαίνει τίποτα.
2)ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ .....ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΚΕ ΕΜΕΙΣ ....ΠΟΙΟΣ Ε.Φ.Ε.Τ. ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ..ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΙΝΤΛ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΘΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΥΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙς ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ
3)αρμόδιος για τη διάλυση του εφετ είναι τώρα ο ΧατζηΓάκης, επικεφαλής του πρώην υπουργείου γεωργίας, δε σας τόπανε;
4)η ημερομηνία λήξης είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία ο παραγωγός του προϊόντος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του.
η αγορανομική νομοθεσία επιτρέπει την πώληση ακόμα και ληγμένων προϊόντων για μία μέρα ή μια εβδομάδα ανάλογα της φύσης του με την προϋπόθεση να είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστό ράφι με πινακίδα και σε χαμηλότερη τιμή.
5)Ναι ρε γουστάρω πάρα πολύ τις προσφορές τους. Πήγα και αγόρασα 6 κιλά γάλα με 50% που έληγε σε 1 ημέρα και έφτιαξα τέλειο παγωτό με μόλις 2,4Ευρώ!!! Εσύ να πηγαίνεις στην Δωδώνη να αγοράζεις 5 Ευρώ το χωνάκι!!!
6)Δεν υπάρχει περίπτωση ρε άνθρωπε.
Πληρώνεσαι από κάποιον για να βρίσκεις λάθη στο Lidl (από το Aldi ίσως;).
Δεν υπάρχει άνθρωπος με τόση εμπάθεια. Πληρώνεσαι 100%. Όπως προκύπτει όμως κι εσύ έχεις σχέση με τη Siemens. Έχεις δώσει μίζα για να πάρεις τη δουλειά. Σίγα μη προσελάμβαναν εσένα τον αμόρφωτο...
Αξιολύπητε βλακέντιε, όλα τα ευπαθή προϊόντα έχουν περιθώρια ασφαλείας. Κανένα γάλα δε λήγει την ημέρα που αναγράφει. Αλλιώς ότι περίσσευε θα το κάναμε τυράκι, βουτυράκι ή γιαουρτάκι. Χαζούλη...
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα κρέατα. Χαζούλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου