Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Προφυλακιστέοι δύο δουλέμποροι από την Αφρική...




ΒΟΛΟΣ
Πέντε αλλοδαπούς, τρεις Τυνήσιους και δύο Αιγύπτιους συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης οι λιμενικοί στο λιμάνι του Βόλου, για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Επίσης συνέλαβαν τους 18 λαθρομετανάστες που οι Τυνήσιοι είχαν φροντίσει να έλθουν από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ για να τους μεταφέρουν, όπως είπαν, στην Ιταλία ενώ κατασχέθηκε ένα Ι.Χ., ποσό 17.100 ευρώ καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα.

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, συνέλαβαν πρώτα έναν υπήκοο Τυνησίας, που δήλωσε λαθρεπιβάτης στο πλοίο Κόμπερ με σημαία Καμόρες, που θα απέπλεε από το λιμάνι του Βόλου για τη Μύλο. Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι είχε άλλους δύο συνεργούς Τυνήσιους, αλλά και δύο Αιγυπτίους μέλη του πληρώματος.

Οι δουλέμποροι είχαν φροντίσει να έλθουν στο Βόλο με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα 18 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν γύρω από την περιοχή του ΚΤΕΛ και διέθεταν οι περισσότεροι πλαστά χαρτιά.

Τελικά οι εννέα από τους λαθρομετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχαν σχετικές άδειες παραμονής στη χώρα ενώ οι άλλοι εννέα κρατούνται στο Κέντρο λαθρομεταναστών της ΝΑΜ και θ’ απελαθούν.

Οι πέντε διακινητές οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή, που διέταξε την προφυλάκιση των δύο από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι τρεις παραδόθηκαν στην Αστυνομία, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου