Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σειρήνες Πολέμου. Μια πρωτόγονη μέθοδος Γενικού συνεγερμού?

Και λοιπόν ήχησαν οι σειρήνες, είτε για δοκιμή, είτε γιατί ανατινάχτηκε στη διπλανή Βουλγαρία ο πεπαλαιωμένος Σταθμός Πυρηνικής Ενέργειας.
Τώρα τι κάνουμε? Υποθετικό και τρομακτικό το ερώτημα. Μέχρι να αρχίσουν τα Έκτακτα δελτία Ειδήσεων στη Τηλεόραση να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, οι μισοί Θρακο- Μακεδόνες θα φωσφορίζουν στο σκοτάδι από την ραδιενέργεια
Γι αυτό στη προηγούμενη ανάρτησή μας "Πόσοι άκουσαν τις σειρήνες Πολέμου? This is only a test!" θέσαμε τον προβληματισμό "Ευτυχώς ήταν απλώς δοκιμή. Αλλά αν ήταν πραγματικά έκτακτη ανάγκη?"
Δυστυχώς, οι προστάτες μας στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαβάζουν μόνο τις "σοβαρές" ιστοσελίδες, κι έτσι είχαμε αντιδράσεις μόνο από κοινους (θνητούς) αναγνώστες ακόμα και στα Blogs που αναδημοσίευσαν π.χ.tro-ma-ktiko το θέμα (κλικ).
Διαβάστε λοιπόν στην συνέχεια, πως οι χαζοαμερικάνοi αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, που πρωτίστως αφορά την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του Γενικού πληθυσμού σε περίπτωση Έκτακτης ανάγκης , κι όχι αν τεχνικά οι σειρήνες μπορούν να ξεκουφάνουν...

1 σχόλιο:

  1. Ρε φίλε, όντως αρχικά είχε δημοσιευθεί ότι θα γίνει μόνο στην Πελοπόννησο δοκιμή.

    Τι ψάχνεις τώρα θέματα που δεν τα ξέρουμε κανένας μας? Έχεις εσύ γνώση της κατάστασης συνολικά για το θέμα 'Δοκιμή σειρηνών'?

    Αν δεν είσαι στο ΓΕΕΘΑ ή στην Ε.Υ.Π προφανώς και δεν έχεις.

    Άστο λοιπόν καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή