Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ να προσέχουν τα $$$ μάτια τους!

Εντάξει, το σωστό όνομα του ταμείου είναι ΟΑΕΕ, και υπάρχει λόγος που ακούγεται σαν κράξιμο.
Οι "συνδρομητές" του με προβλήματα όρασης δικαιούνται γυαλιά.
Η διαδικασία είναι απλή. 1) Επισκέπτεσαι τον συμβεβλημένο οφθαλμίατρο, που (εφόσον είναι πολύ πολύ απαραίτητα) τα συνταγογραφεί.
2) Ξοδεύεις ένα σημαντικό μέρος από μεροκάματο, για να πάς στο ΤΕΒΕ της περιοχής σου, για να τα προ εγκρίνει ο ελεγκτής του οργανισμού , και επειδή αποκλείεται να βρεις parking παίρνεις ταξί (η λεωφορείο και το υπόλοιπο του μεροκάματου).
3)Επισκέπτεσαι το κατάστημα οπτικών όπου θα εκτελέσουν την συνταγή σε μερικές μέρες, πληρώνεις από την τσέπη σου, και παίρνεις την απόδειξη.
4)Ξανά παίρνεις day Off από την δουλειά σου για να ξανα-πας στο ΤΕΒΕ, όπου πας στο δεύτερο όροφο στέκεσαι στην σειρα καταθέτεις τα χαρτιά, σε στέλνουν στο πρώτο για πρωτοκόλληση, ξανανεβαίνεις στο δεύτερο όπου ξαναπεριμένεις την σειρά σου, συμπληρώνεις μερικές αιτήσεις, πηγαίνεις δίπλα στο ταμείο, ξαναπεριμένεις στην σειρα, καταθέτεις βιβλιάρια ταυτότητα (ως εγγύηση),και παίρνεις μια επιταγή την οποία με δέος ανεβάζεις στο τέταρτο για να την υπογράψει και ο-η προϊστάμενος, ξανακατεβαίνεις στο τρίτο, και όταν ξανάρθει η σειρά σου, σε παραπέμπει στο διπλανό γραφείο για να συμπληρώσεις και μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 ότι δεν έχεις ξαναπάρει γυαλιά τα τελευταία τρια χρόνια.
Στην συνέχεια παίρνεις τη πολυπόθητη επιταγή, και επειδή έχει περάσει το μεσημέρι, το μόνο που σου απομένει , είναι το στάδιο 5
5) Να φας άλλη μισή μέρα, αποκλειστικά στην ουρά της Εθνικής Τράπεζας, για να εξαργυρώσεις το τσεκ των 52 ευρώ !!!(αρκετά για 1,5 φθηνό κρύσταλλο, η για τα ταξί).
Ηθικό δίδαγμα: Αν χρειάζεσαι γυαλιά, πήγαινε κατευθείαν στο στάδιο 3 (δηλαδή στο κατάστημα οπτικών), και χέσ... το ΟΑΕΕ ξω από δω.
Κουράστηκα...με το καταραμένο μπλοκάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου