Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Εικόνες ντροπής λίγα μέτρα από το Δημαρχείο του Βόλου


Υπαίθριες τουαλέτες λίγες δεκάδες μέτρα από την πόρτα του Δημαρχείου Βόλου
Κατά κοινή ομολογία η καθαριότητα στην πόλη δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Το αντίθετο μάλιστα. Η Δημοτική Αρχή Βόλου από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η υπηρεσία εργάζεται με το μισό προσωπικό και ότι το υφιστάμενο προσωπικό κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να είναι σε ανεκτή κατάσταση η εικόνα τόσο της πόλης, όσο και του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις οι οποίες είναι κραυγαλέες και οι...
οποίες μολονότι είναι σε καίρια σημεία της πόλης, εν τούτοις έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στην εγκατάλειψή τους, προκαλώντας τη δυσφορία στους διερχόμενους.
Ο λόγος για τους χώρους του πρώην δημοτικού αναψυκτηρίου « ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου. Ένας χώρος που απελευθερώθηκε από τον τελευταίο εκμισθωτή τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε όλη η γύρω περιοχή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.
Σκουπίδια, ακαθαρσίες και αφόρητη δυσοσμία είναι οι εικόνες που συναντά κάποιος διερχόμενος που θα… τολμήσει να περάσει το πάρκο του Δημαρχείου και να οδεύσει προς τις δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου επί της οδού Ξενοφώντος
Οι φωτογραφίες του Ηλία Καράτσαλου που συνοδεύουν το θέμα είναι αρκετά ενδεικτικές για την κατάσταση που επικρατεί και η οποία είναι άκρως δυσφημιστική για μία πόλη που θέλει να λέει ότι βούλησή της είναι να μετατραπεί σε περιοχή τουριστικού προορισμού.
Σημειώνεται ότι το αναψυκτήριο Θεόφιλου άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Αρχικά λειτούργησε ως Δημοτική Επιχείρηση και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ήταν καθημερινός πόλος έλξης για εκατοντάδες Βολιώτες, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αργότερα κατά τη δεκαετία του ΄90 το κατάστημα λειτουργούσε υπό τη διεύθυνση της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου Βόλου.
Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες ανάμεσα στο Δήμο και τον τελευταίο εκμισθωτή - επιχειρηματία, με τον τελευταίο να αποχωρεί τελικά στα τέλη του περασμένου χρόνου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι όπως ο συγκεκριμένος χώρος μετατραπεί σε Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
 http://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου