Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στα δύο ευρώ η αμόλυβδη -Ασύστολη κερδοσκοπία !



ΣΣΣΣ......ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!! ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ !
Συνεχίζεται και φέτος η θλιβερή παράδοση της θερινής κερδοσκοπίας στη βενζίνη με καπέλα από 11,5 ως 20,9 λεπτά το λίτρο ενώ τα σκήπτρα της κερδοσκοπίας κρατούν και πάλι τα νησιά.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών καυσίμων το ράλι στις τιμές ξεκίνησε περίπου στις 3 Ιουλίου. Τότε η βενζίνη κυμαινόταν περίπου στο 1,66 ευρώ το λίτρο.
Οι ...ελεγκτές της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς επισημαίνουν ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έχει γείρει υπέρ του αμερικανικού νομίσματος περίπου 13% σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται οι διεθνείς τιμές των καυσίμων.
Το πρόβλημα στην ελληνική αγορά είναι οι μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων. Ετσι, όταν η πανελλαδική μέση τιμή είναι 1,77 ευρώ, στο Λασίθι η τιμή είναι 1,88 ευρώ το λίτρο, υπάρχει δηλαδή διαφορά 11,5 λεπτών !
Και σε άλλα νησιά η ψαλίδα στις τιμές είναι μεγάλη. Στη Σάμο η μέση τιμή είναι 1,859 ευρώ το λίτρο, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στο 1,85 ευρώ το λίτρο.
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί επιβαρύνοντας σημαντικά το κόστος των θερινών διακοπών των παραθεριστών. Η αμόλυβδη έχει φθάσει στο 1,98 ευρώ το λίτρο και το «καπέλο» φτάνει τα 20,9 λεπτά.
Αλλά και στον Πειραιά υπάρχει πρατήριο με τιμή 1,96 ευρώ το λίτρο με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά 18,8 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την πανελλαδική μέση τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου