Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Έριχναν στο Βόλο ηρωίνη με τη σέσουλα...

Έριχναν στο Βόλο ηρωίνη με τη σέσουλαΟικογενειακή «επιχείρηση» διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης την οποία έστησαν δύο ξαδέρφια με αλβανική υπηκοότητα, με έδρα τη Λαμία, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία μόνο στα στέκια τοξικομανών στο Βόλο οι αλλοδαποί διακινητές έριχναν ένα κιλό ηρωίνη την εβδομάδα, δηλαδή 60.000 δόσεις (!) το μήνα. Το «μηνιάτικο» που... αποκόμιζαν αγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ...
 
Τουλάχιστον για ένα χρόνο οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 32 ετών, είχαν στήσει παράρτημα της επιχείρησής τους στη Μαγνησία. Τους τελευταίους μήνες πωλούσαν σε «χοντρική» τον λευκό θάνατο από τον Αλμυρό. Οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές. Δεν τα κατάφεραν, όμως, καθώς η αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και η συστηματική παρακολούθησή τους επί δύο μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες, οδήγησε το περασμένο Σάββατο στη σύλληψή τους.
 
Σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Αλμυρού δούλευαν τα δύο ξαδέρφια και μάλιστα χωρίς ρεπό... Είναι ενδεικτικό ότι μετακινούνταν από τη Λαμία προς τον Αλμυρό όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η μοναδική ημέρα, την οποία... ξεκουράστηκαν το τελευταίο δίμηνο ήταν την Καθαρή Δευτέρα, έχοντας ενημερώσει νωρίτερα τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ότι το κατάστημα θα μείνει «κλειστό» για την αργία και ότι έπρεπε να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες στη διάρκεια του σαββατοκύριακου που μεσολαβούσε. Ήθελαν και εκείνοι να πετάξουν χαρταετό!
 
Οι δύο αλλοδαποί, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έκλειναν τα ραντεβού τηλεφωνικά, αλλάζοντας το σημείο της πώλησης ανά δύο ή τρεις ημέρες μεταξύ των περιοχών Αϊδινίου, Κονταρόλακα, Μαυρόλοφο και Κοκκίνας.
 
Κάθε μήνα άλλαζαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων τους, ενώ ταξίδευαν προς Αλμυρό με δύο ΙΧ αυτοκίνητα εναλλάξ. Όσα, όμως, «τερτίπια» και εάν χρησιμοποίησαν, δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
 
Υπό στενό αστυνομικό κλοιό, οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν καθημερινά. Το ωράριο εργασίας τους ήταν συγκεκριμένο. Αναχωρούσαν από τη Λαμία στις 5:45 το απόγευμα. Από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα έρχονταν σε επαφή με τα ραντεβού τους, τουλάχιστον επτά καθημερινά και αναχωρούσαν με είσπραξη 4.000 ευρώ ημερησίως.
 
Τους αγοραστές περίμενε για να πουλήσει ο 25χρονος, ο οποίος αποβιβάζονταν από το αυτοκίνητο, ενώ ο 32χρονος συνέχιζε να οδηγεί περιμετρικά σε ρόλο τσιλιαδόρου. Όταν τελείωνε η δουλειά επέστρεφαν στη Λαμία, ετοιμάζοντας το πελατολόγιο της επόμενης ημέρας.
 
Την περασμένη Παρασκευή έμεινε υπόλοιπο από το εμπόρευμα που είχαν μεταφέρει. Στην ορεινή περιοχή της Κοκκίνας έσκαψαν και έθαψαν, σκεπάζοντας με χώμα και πέτρες, τρεις ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, δηλαδή 9.000 δόσεις λευκού θανάτου. Από την πώληση θα εισέπρατταν 180.000 ευρώ. Στο ίδιο σημείο έκρυψαν μία ζυγαριά ακριβείας και αναισθητικό σπρέι, που θα χρησιμοποιούσαν σαν όπλο, καθώς και ένα μικρό σουγιά, με τον οποίο έσπαγαν την ηρωίνη.
 
Το επόμενο πρωινό στην «καβάντζα» των αλλοδαπών επέστρεψαν οι αστυνομικοί. Με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου η μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκε.
 
Το μπλόκο των δύο ξαδέρφων στήθηκε στα διόδια της Πελασγίας, το απόγευμα του Σαββάτου. Ξεκίνησαν από Λαμία την προκαθορισμένη ώρα. Στις 6:15 μ.μ. έπεσαν στην καλά οργανωμένη «παγίδα» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Ιδιωτικά ΙΧ με αστυνομικούς προπορεύονταν του Audi με βολιώτικες πινακίδες και άλλα ακολουθούσαν. Στον Σταθμό Διοδίων εγκλωβίστηκαν μεταξύ των οχημάτων. Όταν αντιλήφθηκαν την επικείμενη σύλληψή τους προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά το αυτοκίνητό τους ήταν αδύνατο να ξεφύγει από τον τεχνητό αποκλεισμό. Αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, κλειδώνοντας το αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια έδωσαν την ύστατη προσπάθεια να τραπούν πεζή σε φυγή, αλλά μάταια.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα της Λαμίας, στο οποίοι διέμεναν μαζί -ο 32χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών- βρέθηκε χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
 
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι διατηρούσαν και δεύτερο αυτοκίνητο μάρκας Seat με πινακίδες Λαμίας. Ο 32χρονος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ ο 25χρονος είχε απελαθεί και είχε επιστρέψει παράνομα.
 
Τη νέα μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του ΤΔΝ Γιάννης Τόλιας. «Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στη σύλληψη των δύο ατόμων και να σταματήσουμε τη δράση τους», δήλωσε. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους συνεργάτες του, οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά, ακόμη και σε ημέρες αργίας ή ρεπό, με δικά τους μέσα, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η επιχείρηση στους δράστες. «Έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό και εργάστηκαν σε περιοχές απομακρυσμένες, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
 
Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση. Σήμερα θα προσαχθούν για την απολογία τους στον Ανακριτή.
www.taxydromos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ας βαλουμε όμως καποια πραγματα στην πραγματικητους διασταση…
    Διαβαζω: Πιασαν δυο ατομα, αλβανους(
    Για την συγκεκριμενη ποσοτητα που τους βρηκαν των 600γρ., που σε αυτους κοστιζει κανα χιλιαρικο, μεχρι προσφατα την εδιναν με 15 ευρω το γρ, και τωρα με 18 οποτε θα εβγαζαν καπου στα 10000.+
    Σε αυτό το σταδιο είναι ηδη σπασμενη
    Τωρα στο βολο το γρ. ξαναπουλιεται στα 50-60 ευρω, ή σε "χαρτια" των 200-250 μγ. στα 20 ευρω. Σε αυτό το σταδιο μπορει μεχρι να σπαστει ξανα κ να φτασει τα 50-100 μγ. "το χαρτι"!
    Και ετσι κατι τοσο φτηνο κανονικα καταληγει τοσο ακριβο, οδηγωντας καποιον που εχει αρωστησει από αυτό κ το εχει αναγκη, σε καταστασεις εξωπραγματικες κ επικινδυνες.
    Το μονο σιγουρο, ο τροπος που το αντιμετωπιζουμε τα τελευταια χρονια είναι τελειως λαθος!
    Και οτι μετα απο αυτη την "επιτυχια" η τιμη θα αυξηθει κ η ποιοτητα της ασπρης σκονης-χημικης ουσιας που αν περιεχει τελικα και ηρωινη, ειναι σε ποσοστο <7%!!!-...δεν εχει ποιοτητα.
    Και οπως και να εχει, θα συνεχισει να πουλιεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή