Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μέχρι και ...καλόγριες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

Τη θλίψη του για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό «από πάμπλουτους μέχρι και καλόγριες» –όπως είπε χαρακτηριστικά- εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας Παναγιώτης Νικολούδης.
Ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα της επιτροπής ο κ. Νικολούδης τόνισε ότι «η... μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”. Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που...
 έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Με αφορμή πάντως ελέγχους που έχουν γίνει από το 2010 σε πολιτικά πρόσωπα ο κ. Νικολούδης - παρότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόσωπα- τόνισε πως αισθάνεται την ανάγκη να πει την δική του αλήθεια ενάντια στις απόψεις πολλών που κάποτε και ανερυθρίαστα πετάνε λίθους για την πολιτική και τους πολιτικούς, όπως είπε. «Σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου