Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η δορυφορική πειρατεία είναι κακούργημα αλλά ...

...χάρις στο νόμο Καστανίδη, δεν πας φυλακή!
Τέλος η κλοπή εικόνας και σήματος λέει με έμφαση ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ανάρτηση trokriko blοgspot).
«Πολύ σύντομα θα έχουμε καταπολεμήσει πλήρως την δορυφορική πειρατεία. Σε 10 μέρες οι Gamma κάρτες θα έχουν πεθάνει στην αγορά… »
Στις U.S.A. οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται την δορυφορική τεχνολογία, ανέκαθεν προσπαθούσαν (και το έχουν καταφέρει εν μέρει) να έχουν το νομικό δικαίωμα (απλώς) να μηνύουν αυτούς που υποκλέπτουν το σήμα. Ποιο παραμένει το κώλυμα τους?
Όταν το θέμα πρωτοήρθε για συζήτηση στο Νομοθετικό Σώμα, "αδενάτοι" Γερουσιαστές επιχειρηματολόγησαν ότι "η τεχνολογική εξέλιξη ώστε να επιτευχθεί και εμπορική εκμετάλλευσης των δορυφόρων, κατέστη δυνατή με τα χρήματα των Αμερικάνων φορολογουμένων. Μέχρι λοιπόν να βρεθεί μια formula που με κάποιο τρόπο θα αποζημιώνει τους καταναλωτές-χρήστες για την συνεισφορά τους, είναι ευθύνη (και πρόβλημά ) των εταιρειών να προστατεύουν το δορυφορικό σήμα από υποκλοπές¨!!!
P.s. Εφόσον υπάρχει η γενική αίσθηση ότι είμαστε (εν Ελλάδι) προτεκτοράτο των Η.Π.Α. μήπως να διεκδικήσουμε και εμείς Free satellite? Στο κάτω κάτω αποκλείεται να φάμε πάνω από 10 χρόνια, άρα δεν υπάρχει προ-φυλάκιση. Για υποκλοπή μιλάμε , όχι Blogging...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου