Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Γιατί μειώθηκαν οι αφίξεις ξένων τουριστών?

Μια οικογένεια Ελβετών, πριν εγκαταλείψει άρον άρον το νησιώτικο "παραδοσιακό" χωριό που έκανε το λάθος να επιλέξει για ήρεμες διακοπές, μου εξομολογήθηκε:
Στην χώρα τους όταν η αστυνομία συλλάβει κάποιο δικυκλιστή που έχει κάνει "μετατροπές" στο μηχανάκι του, όπως εξάτμιση, κ.λ.π. την πρώτη φορά πληρώνει πολύ τσουχτερό πρόστιμο, και πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να το επαναφέρει στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση.
Την δεύτερη φορά (εάν δεν έχει πλήρως συμμορφωθεί) εκτός από την ποινική του δίωξη, η μοτοσυκλέτα καταλήγει άμεσα στο συμπιεστή, για να μεταμορφωθεί σε μεταλλικό κύβο.
Φυσικά (εκεί) δεν τίθεται θέμα κυκλοφορίας χωρίς κράνος,άδεια, δίπλωμα, και ασφάλεια.
Στα ελληνικά νησιά, οι συνήθως ανήλικοι παραβάτες, όταν εμφανίζεται η αστυνομία (που φροντίζει να τους ενημέρωνει για την άφιξή της με το άναμμα του του φάρου του περιπολικού), τα κακομαθημένα απλώς λοξοδρομούν μέσω των τσιμεντοστρωμένων καλντεριμιών του χωριού, κι όποιον πάρει ο χάρος.
Εναλλακτική λύση είναι να κατευθυνθούν σε χώρο ευθύνης του Λιμεναρχείου , όπου εκεί υπάρχει διαχρονική ασυλία!
Φυσικά δεν είναι μόνοι οι Ελβετοί που εγκαταλείπουν για πάντα τους καταραμένους από την ηχορύπανση , ασυδοσία, αναρχία, κερδοσκοπία, και άλλες τοξικές καταστάσεις, τουριστικούς προορισμούς.
Για το θέμα, σας έχουμε σύντομα πλήρη αντικειμενική φωτο-ενημέρωση. Δείτε την για το καλό του πορτοφολιού σας και της ψυχικής και σωματικής σας υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου