Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σχόλιο για την γνωμοδότηση του Α.Π. κατά των Βλογκ!

@Ανώνυμε
Η γνωμοδότηση αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι του κ. Σανιδά, που ξεσήκωσε θύελλα στο νομικό κόσμο και που αντιστρατεύεται τον ίδιο το νόμο για τους εύλογους δικούς του σκοπούς φυσικά, που ήταν η φίμωση των μπλογκ, γιατί ενοχλούσαν τον κ. πρώην Ανώτατο Εισαγγελέα που σήμερα ξέρουμε ότι ελέγχεται για δικά του πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα.
Δεν έγινε αποδεκτή φυσικά και η απόφαση που μνημονεύω εγώ παραπάνω πήγε κόντρα σ' αυτή τη γνωμοδότηση.
Kαι η αιτιολογία της για το ότι τα αδικήματα του διαδικτύου δεν υπάγονται στις διατάξεις περί τύπου, που εφαρμόζονται στα έντυπα που τηρούν επιχειρηματίες των ΜΜΕ, είναι πλήρως εμπεριστατωμένη.
Επίσης είναι γεγονός ότι η ΔΗΕ αρνείται να άρει το απόρρητο στο διαδίκτυο αν δεν πρόκειται για κακούργημα, και γι' αυτό στην περίπτωση Καψαμπέλη, αν θυμάστε, επικαλέστηκαν το κακούργημα της εκβίασης, από μέρους του, για να μπορούν να άρουν το απόρρητό του, ανεξάρτητα αν αποδείχθηκε ή όχι τότε με την περίπτωση του Χίου, αν θυμαμαι καλά.
Οι παραπάνω εισαγγελικές γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε νομίζω η δεύτερη, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στο νόμο, όπως ισχύει σήμερα.
marianaonice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου