Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Thessaloniki Urban Festival 2010...



Το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στον άξονα του πεζόδρομου της Δ. Γούναρη από τη Ροτόντα ως τη θάλασσα, διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ένα φεστιβάλ αστικού χώρου καλλιτεχνικό, ακτιβιστικό, οικολογικό, συμμετοχικό, μια ανοιξιάτικη γιορτή για τη ζωή στην πόλη, ένα παιχνίδι έκφρασης και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο για

τη διεκδίκηση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.
την ανάδειξη του ζωντανού πολιτισμικού δυναμικού της πόλης.
τη δημιουργία παρατηρητηρίου για την καταγραφή, ανάδειξη και διεκδίκηση ελεύθερων δημόσιων χώρων.
Η γιορτή είναι «χειροποίητη», χαμηλού κόστους και συνδιοργανώνεται από τις ομάδες που την απαρτίζουν.


«ΠΧ5: Φτού ξελευτερία!»: Η κραυγή αυτή παραπέμπει σε παλιότερο συλλογικό παιχνίδι (το θυμάστε;) και συνόδευε το άγγιγμα με το οποίο το «μαρμαρωμένο» παιδί «ξελευτερωνόταν» και ξανάμπαινε στην παρέα. Το παιχνίδι μεταφέρεται συμβολικά στο σήμερα, στη χαώδη, αφρόντιστη και αβίωτη πόλη. Παρτέρια, Παρκάκια, Πεζοδρόμια, Πεζόδρομοι, Πλατείες αγγίζονται «μαγικά» από το χέρι της τέχνης και της δράσης και ξαναμπαίνουν στη συλλογική χρήση ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Performances, εγκαταστάσεις, μουσική, χορός, θέατρο, προβολές, εικαστικά, φωτογραφία, ταινίες μικρού μήκους, χαριστικό παζάρι ρούχων, βιβλίων κ.ά., αγορά βιολογικών προϊόντων και κεραμικών, ανάπλαση χώρων, ακροβάτες, δραστηριότητες για παιδιά (εργαστήρι ζογκλερικών, κατασκευή κεραμικών, κατασκευές, παιχνίδια ανακύκλωσης), happenings θα συμβαίνουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Νωρίς το απομεσήμερο (3-6 μμ) θα στρώσουμε τις κουρελούδες, τα sleeping bags, τα καρό μας τραπεζομάντιλα για πικ-νικ στο γρασίδι της Ροτόντας απαντώντας στην οικονομική κρίση με φαντασία και δημιουργικότητα. Το βράδυ θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

κατεβάστε το πρόγραμμα του φεστιβάλ, εδώ

συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα: http://www.taxalia.blogspot.com/#ixzz0owWchPwo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου