Γιατί το λάδι, το"Εθνικό" μας προϊόν έχει πέσει «θύμα» όσων «άρπαξαν» τα χρήματα της προβολής και της προώθησης στο εξωτερικό, όσων ωφελούνται από τα «πανωγραψίματα» των επιδοτήσεων, των επιτηδείων τυποποιητών με τα γνωστά μίγματα που αποφέρουν τεράστια κέρδη και γενικά της παραοικονομίας η οποία «ανθίζει» και μάλιστα «κάτω από τη μύτη» του κράτους…
Με κρύα καρδιά πάνε στα λιόφυτα για ράβδισμα
Δύσκολες μέρες για τους αγρότες και το ελαιόλαδο
Φέτος είναι η πιο δύσκολη ελαιοπαραγωγική περίοδος. Και το χειρότερο είναι ότι... προοιωνίζονται ακόμα πιο δύσκολα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των ενδογενών προβλημάτων του ελληνικού ελαιοκομικού τομέα. Οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται ότι οι μέρες ίσως και τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα. Με κρύα καρδιά παίρνουν τις βέργες και πάνε στα λιόφυτα τους.
Το άνυνδρο φθινόπωρο, οι υψηλές θερμοκρασίες των αρχών του Δεκεμβρίου και η σφοδρή κακοκαιρία που ακολούθησε, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για χαμηλή παραγωγή σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου, εκτεταμένες δακοπροσβολές άρα αύξηση της οξύτητας και μεγάλες ζημιές. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που άρχισε να εμφανίζεται από την προηγούμενη χρονιά, σήμερα είναι πια ξεκάθαρη στους παραγωγούς που δημιουργούν ουρές έξω από τις πόρτες των εμπόρων για να πληρωθούν το προϊόν τους. Οι αγρότες αλέθουν και ζητούν αμέσως τα χρήματα που έχουν απόλυτη ανάγκη. Η καταβολή των επιδοτήσεων εκτονώνει κάπως την κατάσταση, αλλά για πολύ λίγο, μόνο κάποιες μέρες, μέχρι να φαγωθούν όσα χρήματα δεν καλύψουν δόσεις δανείων και παλιά «βερεσέδια».
Αυτή είναι η κατάσταση στην παραγωγή του…κατά τ΄ άλλα «εθνικού προϊόντος» της χώρας μας. Του προϊόντος που έχει πέσει «θύμα» όσων «άρπαξαν» τα χρήματα της προβολής και της προώθησης στο εξωτερικό, όσων ωφελούνται από τα «πανωγραψίματα» των επιδοτήσεων, των επιτηδείων τυποποιητών με τα γνωστά μίγματα που αποφέρουν τεράστια κέρδη και γενικά της παραοικονομίας η οποία «ανθίζει» και μάλιστα «κάτω από τη μύτη» του κράτους…
http://www.patris.gr/articles/193437?PHPSESSID=jtek32reqktfpj9m2cncnvi584
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου