Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αυθαίρετη η ηλεκτροδότηση στα τσαρδάκια της Αγριάς Μαγνησίας...

Αυθαίρετη η ηλεκτροδότηση στα τσαρδάκια της Αγριάς Δεύτερο χτύπημα για τα τσαρδάκια της Αγριάς, αυτή τη φορά όχι από την Κτηματική Υπηρεσία αλλά από τη ΔΕΗ. Με επιστολή της στο δήμο Αγριάς κρίνει αυθαίρετη την επέκταση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης για την ηλεκτροδότησή τους και ζητά την εντός 20ημέρου αποξήλωσή της. Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία θα προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος στη συγκεκριμένη παροχή.
 
Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ μετά από καταγγελία που δέχθηκε προχώρησε σε έλεγχο και διαπίστωσε ότι ο δήμος Αγριάς έχει προβεί σε επέκταση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης παροχής που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας και ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ, και με την οποία ο δήμος τροφοδοτεί αυθαίρετα στέγαστρα καταστημάτων, τα γνωστά δηλαδή τσαρδάκια.
 
Στο έγγραφό της η ΔΕΗ συνεχίζει πως η επέκταση της παροχής αντιβαίνει... συγκεκριμένες διατάξεις καθώς και το μεταξύ της υπηρεσίας και του δήμου συμβόλαιο παροχής ρεύματος, ενώ επισημαίνεται πως από την αυθαίρετη επέκταση είναι δυνατόν να προκληθούν ατυχήματα για τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως αποκλειστικό υπεύθυνο το δήμο Αγριάς.
 
Παράλληλα η ΔΕΗ επισημαίνει ότι η κατατεθειμένη από το δήμο Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ) έχει λήξει και τον καλεί το ταχύτερο δυνατό να προβεί σε αποξήλωση της αυθαίρετης επέκτασης, αλλά και να προσκομίσει εντός 20 ημερών στην υπηρεσία την προβλεπόμενη από το νόμο ΥΔΕ, ενώ σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί στην Υπηρεσία το σχετικό έγγραφο η επέκταση θεωρείται επικίνδυνη και η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να διακόψει το ρεύμα στην εν λόγω παροχή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει και την Πολεοδομία.
 
Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση είναι από το 1995 και τονίζει πως «τώρα πάλι θυμήθηκαν ότι είναι αυθαίρετη; Από το 95 είναι η σύνδεση και μάλιστα οι καταστηματάρχες, οι ενοικιαστές δηλαδή στα τσαρδάκια, πληρώνουν και τέλη φωτισμού στεγάστρων».
 
Ο ίδιος τέλος επεσήμανε πως η εγκατάσταση σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη, ενώ σήμερα Πέμπτη για το λόγο αυτό έχει συνάντηση με το διευθυντή της ΔΕΗ Π. Παπακωνσταντίνου ώστε να βρεθεί μια ευνοϊκή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου