Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΨΑΡΑ & ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

http://www.tvpatrida.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΜΕΡΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Τα όρια της αντοχής τους δοκιμάζουν Ψαριανοί και Αιγνουσιώτες, αφού συνεχίζεται ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός από τη Χίο, μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με τον ρώσικο νηογνώμονα και είχε σαν αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους στα πλοία «Νήσος Θήρα» και «Οινούσσαι 3». Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα το ζήτημα με το ρώσικο νηογνώμονα και τα πιστοποιητικά που χορηγούσε δεν έχει ξεκαθαρίσει, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην τροφοδοσία των δύο μικρών νησιών και στις ...
μετακινήσεις των κατοίκων τους. Να πούμε ότι οι μετακινήσεις από τα Ψαρά προς τη Χίο γίνονται αποκλειστικά με το Παναγία Θαλασσινή κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος για έναν Ψαριανό να φτάνει τουλάχιστον τα 55€ αν συνυπολογίσουμε και τα χρήματα του ταξί που χρειάζεται για να κατέβει κάποιος από τα Μεστά στην πόλη. Όσο για τις Οινούσσες η σύνδεση με τη Χίο γίνεται με τα θαλάσσια ταξί από τη Λαγκάδα.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ψαρών Κ.Βρατσάνος αν συνεχιστεί η κατάσταση τότε οι ελλείψεις θα είναι τεράστιες μιας και δεν θα υπάρχουν βασικά είδη τροφίμων, φαρμάκων αλλά και καυσίμων. «Την Τρίτη με το Παναγία Θαλασσινή ήρθαν κάποια προϊόντα και φάρμακα αλλά δεν επαρκούν σε περίπτωση που ο αποκλεισμός συνεχιστεί» είπε. Σύμφωνα με τον κ.Βρατσάνο πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο και τους αρμόδιους ότι το πρόβλημα θα λυθεί, όχι όμως οριστικά. Συγκεκριμένα το υπουργείο σκοπεύει να χορηγήσει για ένα μήνα άδεια οχηματαγωγού στο «Νήσος Θήρα», κάτι αντίστοιχο θα γίνει πιθανά και με το «Οινούσσαι», γεγονός που θα επιτρέπει τη μεταφορά οχημάτων και περιορισμένο όμως αριθμό επιβατών δηλαδή μόνο 12 άτομα από τα Ψαρά θα μπορούν να έρχονται στη Χίο. «Είναι μια λύση που εν μέρει θα αποκαταστήσει την συγκοινωνία αλλά δεν θα πρέπει μείνουμε εκεί» επεσήμανε ο Δήμαρχος των Ψαρών, φέρνοντας για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της αντικατάστασης του «Ν.Θήρα» αν και όπως είπε ο κ.Βρατσάνος η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διαβεβαιώσει για την δρομολόγηση νέου πλοίου τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου