Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Νέα ήθη: 25 ευρώ κοστίζει η αίτηση απασχόλησης στη Cyta...

Τσιπραϊκη ξεφτίλα


από Παραπολιτική
Nέα ήθη στην αγορά εργασίας καθιερώνει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta η οποία αξιώνει την καταβολή χρηματικού τιμήματος για όσους υποβάλουν αίτηση απασχόλησης.

Σύμφωνα με προκήρυξη της εταιρίας, όσοι επιθυμούν να δηλώσουν την...


...υποψηφιότητα τους για την πλήρωση θέσεων ωρομίσθιας απασχόλησης, θα πρέπει να καταβάλουν τίμημα ύψους 25 ευρώ το οποίο μάλιστα δεν θα επιστρέφεται "για κανένα λόγο", μια ρήτρα που εύκολα μπορεί δικαστικά να εκπέσει καθώς είναι πρόδηλα παράνομη.


Οι θέσεις αυτές αφορούν εργασία στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης (ΚΤΕ) στη Λευκωσία και Λεμεσό και μένει να δούμε αν η ίδια πρακτική θα εφαρμοστεί και στις δραστηριότητες της επιχείρησης στην Ελλάδα. Ίσως η Cyta καταφέρει να αποκομίσει και κέρδος από την αγωνία και τη διαθεσιμότητα των ανέργων σε δυο χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Από την εποχή του δουλεμπορίου είχαμε να δούμε τόσο σεβασμό στον υποψήφιο εργαζόμενο...

1 σχόλιο:

  1. Πριν βιαστείτε να αναδημοσιεύσετε, διαβάστε και κανένα σχόλιο επί του θέματος. Η Cyta στην Κύπρο είναι ιυσιαστικά ημι-κρατική εταιρία, και το τίμημα που ζητάει είναι ένα αντίστοιχο "παράβολο" όπως έχουμε εμείς στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. That's it...

    ΑπάντησηΔιαγραφή