Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το τελευταίο ... οχυρό!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
 Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε εδώ είναι που ταιριάζει η γνωστή η φράση “Όλα τα είχε η Μαργιορή ο φερετζές της έλειπε” στην προκειμένη περίπτωση ο φερετζές είναι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων που πωλούνται ή ενοικιάζονται.
Οι εγχώριοι υπάλληλοι του Δ.Ν.Τ που για κακή μας τύχη, μας κυβερνούν ψάχνουν να βρουν χίλιους δυο τρόπους να τ’ αρπάξουν όλα από την τσέπη μας. Με τα πράσινα τέλη, με τις αυξήσεις στο Φ.Π.Α, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και την ακρίβεια στην αγορά προσπαθούν να μας εξουθενώσουν τελείως!!!
Τώρα βάζουν και το Πιστοποιητικό αυτό οπότε οι μικροϊδιοκτήτες θα ...πληρώνουν και άλλο χαράτσι εκτός από το Τ.Α.Κ και την νόμιμη εφορία από την είσπραξη των ενοικίων! Όλοι γνωρίζουν ότι η οικοδομή και γενικά η αγορά κατοικίας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων αλλά οι φωστήρες λες εξ επίτηδες κάνουν ότι είναι δυνατόν να την σβήσουν τελείως.
Αλήθεια ποια ήταν η ανάγκη εκτός από το εισπρακτικό χαρακτήρα του μέτρου; Μήπως το κλίμα της χώρας έγινε τροπικό ή μήπως πολικό και το πήραν χαμπάρι αυτοί και εμείς οι υπόλοιποι δεν καταλάβαμε τίποτα;
Σκέφτηκαν καθόλου πως θα πάρουν πιστοποιητικό κάποιες κατοικίες χρόνων και τι κόστος θα απαιτηθεί για τις ανακαινίσεις που θα χρειαστούν;
Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι πολλοί θα αναγκαστούν να καταφύγουν στα λαδώματα σε ορισμένους (θέλω να πιστεύω) μηχανικούς (ε κάτι θα τσιμπήσουν και ορισμένοι πολεοδόμοι)  για να πάρουν την υποχρεωτική πιστοποίηση!!! Εκτός και αν το κάνουν για να ενισχύσουν το συγκεκριμένο κλάδο ο οποίος τον τελευταίο καιρό πραγματικά έχει αναδουλειά και μεγάλη ανεργία!!!
Φίλες/οι ας μιλήσουμε σοβαρά μια και τώρα πια δεν μιλάμε για λάθη αλλά για δόλο και εγκλήματα εναντίον όλων μας. Φαίνεται πια ολοκάθαρα ότι προσπαθούν να ρίξουν και το τελευταίο οχυρό που μας απέμεινε δηλ. το σπίτι μας! Το σπίτι μας που χτίσαμε και συντηρούμε με χίλιες δυο στερήσεις και στο οποίο θέλουν να μας καταντήσουν να είμαστε ούτε καν συνιδιοκτήτες μαζί τους … αλλά ενοικιαστές!…
Όλα πλέον φαντάζουν παρανοϊκά αλλά το σίγουρο είναι ότι εδώ και καιρό έχουμε μπει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι που δεν έχει γυρισμό ….. κάποια στιγμή θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μας με οποιοδήποτε κόστος για την τιμή, την αξιοπρέπεια ακόμα και για την ίδια μας την ύπαρξη και την συνέχεια της ζωής των παιδιών μας!!!
prevejohn@yahoo.gr

1 σχόλιο: