Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η Μεσσηνία στη καρδιά της Αθήνας με τα αυθεντικά προϊόντα της!

Από www.adena.gr
Εννοείται ότι κυκλοφορούν πολλά μαϊμού αγαθά που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την Μεσσηνιακή γη...
Οι χιλιάδες Αθηναίοι που επισκέφθηκαν στο Σύνταγμα την έκθεση, τα γεύτηκαν από το χέρι των παραγωγών, και πολλοί αγόρασαν και μάλιστα πάντα με απόδειξη. Οι καλλιεργητές την ευλογημένης γης όμως, εξέφρασαν στο adena.gr τα παράπονά τους και το θυμό τους, όταν τους υπενθυμίσαμε το θέμα της καπήλευσης του ονόματος των προϊόντων τους, από απατεώνες κυρίως του εξωτερικού.
"Τα δικά μας αγνά ελαιόλαδα παραμένουν απούλητα, και οι απομιμήσεις με τα επικίνδυνα υποκατάστατα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε όλο το κόσμο, με ονόματα και φωτογραφίες της Μεσσηνίας" είπαν.
Τι κάνουν οι...
αρμόδιοι της περιοχής σας για το πρόβλημα, ρωτήσαμε.
- "Απολύτως τίποτα. Απλώς (κάνοντας την χειρονομία του λαδώματος) αδιαφορούν", μας εξομολογήθηκαν με οργή.
Στη έκθεση παρών και λαλίστατος ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος (φωτό) έδινε συνέντευξη στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα www.agronews.gr (όπου μπορείτε να δείτε και το video ).
Φυσικά (περιέργως) αγνοούσε το ζήτημα της μαζικής καπήλευσης των ΠΟΠ προϊόντων Μεσσηνίας εκτός από Παρθένο Ελαιόλαδο από Πυρηνέλαιο ΠΗΓΑΣΟΣ που αναδείξαμε.
Εξ ίσου περιέργως (κι απαράδεκτα)δεν είχε ιδέα για τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη που έχει διατάξει το αρμόδιο Υπουργείο (εδώ και... αιώνες) με την συνδρομή των Προξενικών Αρχών!
Τώρα όμως που του δώσαμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας, αναμένουμε αυτός και οι λοιποί "υπεύθυνοι" της περιοχής να μας ενημερώσει ποια από τα λάδια Μεσσηνίας που έχουμε δημοσιεύσει με φωτό στο www.adena.gr έχουν πραγματικά εξαχθεί από τον νομό του.
Η αδιαφορία τους θα έχει ως αποτέλεσμα, οι ομογενείς να γίνουν πολύ καχύποπτοι σε όποιο προϊόν στα ξένα Σούπερ Μάρκετ ισχυρίζεται ότι είναι Μεσσηνιακό.
Και εσείς κύριοι θα είστε συνυπεύθυνο ι..
Παρακαλούμε αποστείλατε τις... πληροφορίες σας στο kvdena@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου