Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ιατρική αλητεία, κόψτε τους τον ΕΟΠΥΥ !

http://www.taxalia.blogspot.

Έχει παραγίνει η αλητεία των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ !
Από τότε που ενοποιήθηκαν τα ταμεία και οι ασθενείς μπορούν να εξετάζονται από τον κατάλογο των "προμηθευτών υγείας" του ΕΟΠΥΥ,  οι γιατροί είναι όλο "κολπάκια".
Τη μια σου λένε "έκλεισαν τα ραντεβού μου, ελάτε τον άλλο μήνα", την άλλη "έχω μόνο μέχρι τις 11 το πρωί για τους ΙΚΑτζήδες", την άλλη ...
"πρέπει να πληρώσετε 20 ευρώ" και ...πάπαλα το σύστημα. Όλοι κάνουν τον δύσκολο, στον ταλαίπωρο ασθενή. "Ξέρετε, τώρα με τον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να πληρώσετε τις φυσικοθεραπείες, τις εξετάσεις, τις μικροβιολογικές, το ένα το άλλο",......τελικά όλα πληρώνονται!

Επειδή οι γιατροί δεν είναι ευχαριστημένοι με το δεκάρικο (και μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά ο ασθενής -που πληρώνει χιλιάδες ευρώ για το ΙΚΑ του- τι φταίει να του κλείνουν όλοι την πόρτα κατάμουτρα, όταν ζητάει ραντεβού; Ποιός επιστήμονας πιστεύει ότι το "ραντεβού σε δύο μήνες" είναι ιατρική;). 

Αλλά αυτό το ξεφτιλίκι, να βρίσκει συνεχώς προφάσεις για να σε αποφύγει ή να σου κλείνει ο ιδιώτης γιατρός ραντεβού μετά από ένα μήνα όταν ακούει "ΕΟΠΥΥ" ή "ΙΚΑ", δεν μπορεί να συνεχιστεί (ενώ αν πληρώνεις σε βάζει την ίδια μέρα!)
Δεν μπορεί ο ασφαλισμένος και ο εργοδότης του να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο στο ΙΚΑ κι όταν χρειαστείς γιατρό να σου λένε όλοι "μετά από 2 μήνες" ή να μην μπορείς να πιάσεις τηλέφωνο για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων !

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα.
Από τους ίδιους τους γιατρούς, που πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τον ελληνικό λαό κι όχι να σκέφτονται μόνο την τσεπούλα τους, βλέποντας τον ασφαλισμένο ως αγγαρεία.

1 σχόλιο: