Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινές ...Αρπαχτές της HELLENIC SEAWAYS ?

Αισχρή κερδοσκοπία.
Από την μια στιγμή στη άλλη ξανα-αύξησε  5% τα εισιτήρια.
Ώρα 10:30 στο πρακτορείο (Ακαδημίας) ΑΛΚΥΩΝ, και πελάτης αγοράζει εισιτήριο για το πλοίο ΠΗΓΑΣΟΣ της Hellenic Seaways  από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκόπελο, και πληρώνει 36 ευρώ.
Μόλις έρχεται η σειρά του επόμενου ταξιδιώτη που ζήτησε εισιτήριο για τον ίδιο νησί των Βορείων Σποράδων, ο υπάλληλος του ζήτησε να πληρώσει 38 ευρώ (2 ευρώ περισσότερα από τον προηγούμενο).
Διαμαρτυρήθηκε ο άνθρωπος λέγοντας ότι,  λίγο πριν έρθει είχε καλέσει τηλεφωνικά, και του είχαν δώσει την τιμή που χρέωσαν στο προηγούμενο της σειράς.
Η...
απάντηση βέβαια του πρακτορείου ήταν ότιν πριν μερικά λεπτά ( ON LINE) η ναυτιλιακή εταιρεία αύξησε ξαφνικά τα ναύλα.
Και το adena-gr σαν αυτόπτης και αυτίκος μάρτυρας, πριν  ξεστομίσει  Γ...  το Υπουργείο σας μέσα (της Ναυτιλίας), διερωτάται με τι θράσος οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν μείωσαν τα εισιτήρια μετά την απαλοιφή κρατήσεων υπερ τρίτων, όχι μόνον δεν πέρασαν την τεράστια μείωση από το κόστος (χαμηλής τιμής) του πετρελαίου, από πάνω όποτε τους καπνίσει κοτσάρουν στα μουλωχτά αυξήσεις.
Βέβαια και ενώ  ο νέος αρμόδιος υπουργός ακόμα  ασχολείται με την διακόσμηση του γραφείου του, μας περνάει από το μυαλό ότι η ξαφνική εκβιαστική αύξηση  της Hellenic Seaways μάλλον οφείλεται στην είδηση που αποκάλυψαν τα Blogs όπου αναβάλλεται η δρομολόγηση του πλοίου PANAGIA PAROY της ΝΕΛ στην ίδια γραμμή. Και ως γνωστόν στο μονοπώλιο και ελλείψει Κράτους, οι αρπαχτές είναι αναμενόμενες.
Το γελοίο με αυτούς τους γελοίους είναι ότι ,διαφημίζουν (λόγω ανταγωνισμού) 19 ευρώ το εισιτήριο  από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, που είναι υπέρ διπλάσια απόσταση  απ αυτή Αγ.Κωνσταντίνου-Σκοπέλου, και παρ όλα αυτά θεωρούν λογική την τιμή των 38 ευρώ για κατάστρωμα.
Δεν πάνε να πνιγούν οι...απαράδεκτοι .
P.S. O υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης όταν βρεί χρόνομπορεί να μας πεί αν η αύξηση έγινε με την σύμφωνη γνώμη του , η εν αγνοία του...
Κυριολεκτικά



2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς έτσι ακριβός είναι η κατάσταση με τον καθένα να κάνει οτι θέλει, όποτε το θέλει γιατί έτσι του γουστάρει σε αυτό το κράτος που λέγετε Ελλάδα. Ντροπή τους που εξακολουθούν να ρημάζουν τον απλό πολίτη ακόμη κι σ'αυτη την οικονομική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη γραμμή Αγ.Κ/νου - Β.Σποράδων οι τιμές για τα ατομικά εισιτήρια ξεκινάνε από 19,00€ και ατα εισιτήρια ΙΧ από 50,00€! Να λέμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή