Προτείνει και συμβουλεύει κατά την επιλογή ενός παιχνιδιού να:
• Αγοράζετε παιχνίδια από αξιόπιστα καταστήματα και σημεία πώλησης (JUMBO ?).
• Διαβάζετε όλες τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες – ποτέ μην αγοράζετε παιχνίδια που ΔΕΝ φέρουν το σήμα CE (Κι αν είναι μόνο στα Κινέζικα η Ισπανικά?, και το CE αυτοκόλλητο?)
Ποτέ μην αγοράζετε ένα παιχνίδι που φέρει την ακόλουθη προειδοποίηση για ένα παιδί κάτω των 3 ετών (τότε γιατί τα επιτρέπετε να κυκλοφορούν?).
• Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη σωστή συναρμολόγηση του παιχνιδιού και τη χρήση (Κι αν δεν υπάρχουν?).
• Πετάτε όλες τις συσκευασίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασφυξίας (Μόνο που χωρίς αυτές δεν επιστρέφονται στα καταστήματα, και δεν ισχύει η εγγύηση. Χώρια που οι οδηγίες (αν υπάρχουν ) είναι πάνω στο υλικό της συσκευασίας).
• Αναφέρετε οποιαδήποτε προβλήματα ασφάλειας ενός παιχνιδιού στον λιανοπωλητή ή τον κατασκευαστή (Ξέρετε πόσο κοστίζει το εισιτήριο για Κίνα?).
P.s.1 Με λίγα λόγια μην ενοχλείτε το Υπουργείο και την Γραμματεία του Καταναλωτή. Χειμώνα Καλοκαίρι (ο μισθός τρέχει)...
P.s.2 Οι φωτογραφίες (κλικ) του παιχνιδιού, είναι από εν Ελλάδι Υπερ-κατάστημα παιχνιδιών, όπου υπάρχουν χιλιάδες ακόμα παράνομα και επικίνδυνα προϊόντα για παιδιά, που (γα..)το Υπουργείο σας, κάνει πως δεν τα βλέπει. Μόνο Δελτία Τύπου (κλικ) ξέρει να εκδίδει...
Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου