Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πίκρα λύπη οργή και αηδία!

Ένας άνθρωπος δολοφονείται άνανδρα σήμερα τα ξημερώματα όπως φαίνεται για έναν και μοναδικό λόγο: επειδή μίλαγε πολύ .

Πρώτη φορά στην ζωή μου νιώθω αληθινά τριτοκοσμικός και ας έχω δει σε αυτό το κράτος σωρεία σκανδάλων αδικιών και λοιπών εγκλημάτων γιατί αυτό πια το σημερινό ξεπερνά κάθε όριο .

Του ρίξανε διαβάζω 20 σφαίρες, τόσο ήταν το μένος που είχαν εναντίον του; ή οι εντολοδότες ήθελαν να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα της φονικής πράξης τους ;
Κι όλα αυτά μπρος στην πόρτα του, εκτέλεση εν ψυχρώ από σίγουρα επαγγελματίες δολοφόνους .

Δεν με νοιάζει για ποιον δούλευε, πως ζούσε, ποιος ήταν έως σήμερα, αν ήταν καλός η κακός άνθρωπος, πλούσιος ή φτωχός, έξυπνος ή όχι, αυτό που με νοιάζει είναι ότι όπως όλα δείχνουν τον άνθρωπο τον δολοφόνησαν επειδή έκανε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω τριτοκοσμικός, το προκλητικό χαστούκι -μύνημα που έριξαν κάποιοι σε όλους μας δολοφονόντας τον Σωκράτη Γκιόλια έτσι απλά και στυγερά επειδή έβγαζε καλά κρυμμένες βρωμιές στο φως.
Σαν να μας δείχνουν εμμεσως πλην σαφώς : πάρτε σειρά όσοι τολμάτε και μιλάτε ή αν θέλετε και : δείτε τι παθαίνει όποιος μιλάει.

Δεν είμαι ο ειδήμων ώστε να κρίνω αν υπήρχε – όπως κάποιοι λένε- σκοπιμότητα σε ότι αποκάλυπτε αλλά νομίζω ότι το θέμα είναι ότι αποκάλυπτε καταστάσεις και ανθρώπους κάνοντας πολλούς από εμάς να πιστεύουμε ότι έτσι έστω και λίγο-λίγο κάποια πράγματα βγαίνουν στην φόρα και αναγκάζουν το σύστημα να τα διορθώσει , θέλοντας και μη…

Άκουσα τον δικηγόρο του να λέει ότι υπάρχει τριψήφιος αριθμός υποθέσεων τις οποίες ασχολούνταν τελευταία ο δολοφονημένος δημοσιογράφος, κάποια από αυτές ίσως να ήταν η θανάσιμη ? ή ίσως κάποια από τις προηγούμενες ?

Ας το ψάξουν λοιπόν οι ειδικοί της Ελληνικής Αστυνομίας να βγάλουν καμιά άκρη γιατί είμαι σίγουρος ότι και θα θέλουν και ακόμα και ότι μπορούν αν θέλουν.
Ας το ψάξουν σαν οφειλή απέναντι στην γυναίκα του στο παιδί του και σε όλη την οικογένεια του
Ας το ψάξουν για την κυβέρνηση που δείχνει και βροντοφωνάζει ότι θέλει δικαιοσύνη και διαφάνεια παντού για όλους και για όλα.
Ας το ψάξουν για την Δημοκρατία που από τέτοιες καταστάσεις πλήττεται ανεπανόρθωτα.
Ας το ψάξουν για την υπηρεσία τους που έχει ήδη πληγεί αρκετά μετά το χτύπημα στον ίδιο τον υπουργό.
Ας το ψάξουν για όλους εμάς, όλους τους Έλληνες που δεν θέλουμε να είμαστε και να αισθανόμαστε πολίτες σε ένα τριτοκοσμικό κράτος του οποίου το μέλλον καθορίζεται από μια χούφτα εγκληματίες, που αυταρχικά και χωρίς να υπολογίζουν αρχές και εξουσία δρομολογούν και συντηρούν καταστάσεις δολοφονώντας ανθρώπους που τους ενοχλούν στο βρώμιο έργο τους γεμίζοντας την κοινωνία με αισθήματα ανασφάλειας και τρόμου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον Σωκράτη Γκιόλια δεν θα τον ξεχάσουμε.

Ας είναι καταραμένοι όλοι οι συνένοχοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης και μακάρι να ψοφήσουν υποφέροντας.

ΦΡΕΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου