Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Όταν τις ειδήσεις (που πνίγονται) τις επιλέγουν οι χορηγοί !

«Καμπάνα» ύψους 12,5 εκατ. ευρώ «έριξε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην CarrefourΜαρινόπουλος...
Την δημοσίευση για το τεράστιο πρόστιμο για την ανάλογη κομπίνα της πολυεθνικής, φρόντισαν να την πλασάρουν χθες βραδάκι ιντερνετικά , όταν είχε γίνει ήδη η επιλογή ειδήσεων για τα βραδινά δελτία. Σήμερα, ελάχιστες εφημερίδες ασχολούνται με το "θεματάκι", και ούτε κατά διάνοια η Τηλεόραση. Φυσικά από τα "έγκριτα" super" Portal www. zougla & newsit.gr, τους διέφυγε η ειδησούλα .
Αν κτυπήσετε όμως στο search των ιστοσελίδων τους την λέξη Carrefour, θα εμφανιστούν πολλά εμετικά "ρεπορτάζ" για το πόσο καλή είναι η εταιρία. Διαβάστε:
«Καμπάνα» ύψους 12,5 εκατ. ευρώ «έριξε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην CarrefourΜαρινόπουλος, διότι καθόριζε τις τιμές που θα μεταπωλούσαν τα προϊόντα τους οι ιδιοκτήτες του δικτύου δικαιόχρησης και περιόριζε τις διασταυρωμένες πωλήσεις μεταξύ των διανομέων και των δικαιοδόχων στα καταστήματα «5’ Mαρινόπουλος».Επιπλέον, απείλησε την επιχείρηση πως σε περίπτωση που συνεχίσει ή επαναλάβει τις παραβάσεις αυτές θα την επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 10.000 για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της.
Βέβαια το καλοκαίρι του 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού της είχε επιβάλει (άγνωστο αν και πόσα πλήρωσε) ξανά πρόστιμο 5,1 εκατ. ευρώ διότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής, η εταιρία ως δικαιοπάροχος πάλι καθόριζε τις τιμές λιανικής του δικτύου των δικαιοδόχων της (καταστημάτων franchising). Λετε να βάλουν μυαλό τώρα?
Η απίστευτη όμως Ελληνική Επιλεκτική (κατα παραγγελιά) δημοσιογραφία, δεν δίστασε να κάνει τα πάντα για να καρφώσει προκαταβολικά το φέρετρο στην Αλυσίδα Ατλάντικ, πριν ακόμα η Ελληνική εταιρία ξεψυχήσει
Κοράκια των ΜΜΕ. Να τους χαίρεσαι ..Σόμπολε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου