Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Με κρατική δαπάνη τζαμί στην Αθήνα!

Οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης, της μείζονος αντιπολίτευσης και του ΛΑ.Ο.Σ. ερίζουν για την υλοποίηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική. Ωστόσο, ο νόμος που τα ίδια τα κόμματα ψήφισαν είναι σαφής: η κατασκευή Τζαμιού προβλέπεται με το νόμο 3512 που είχε ψηφιστεί το 2006 περί «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και άλλων διατάξεων».

Μάλιστα, εάν μελετήσει κάποιος τα άρθρα του συγκεκριμένου νόμου, οδηγείται ...
μάλλον αβίαστα στο εξής συμπέρασμα: Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η δημιουργία τζαμιού, παρά το ότι η ανέγερσή του καθυστερεί επί μακρόν.

Η αιτία; Η οικονομική κρίση, καθώς το άρθρο 3 του σχετικού νόμου ορίζει ότι «η ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και με δαπάνες του… Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε έκταση που θα παραχωρηθεί από το Δημόσιο». Και σύμφωνα με το ποσό που είχε εγκριθεί το 2006, απαιτούνται περίπου 15 εκατομμύρια για την ανέγερσή του.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι... οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού –που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων- «βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Σύμφωνα με το νόμο 3512, Ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που εδρεύει στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οι τακτικοί πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους. Μάλιστα, βάσει πάντοτε του ισχύοντος νόμου, στο διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. συμμετέχει ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι προτείνονται από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ως περιοχή ορίζονται τα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική, ενώ όπως ανακοίνωσε τέλη Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το τζαμί θα κατασκευαστεί στο Βοτανικό.

1 σχόλιο:

  1. εμένα με ρωτήσαν αν θέλω μέρος των φόρων μου να πηγαίνει σε τεμένη και ναούς των υπερπάντων μπουνταλάδων ημών ??

    εεεεε??????

    ου να μου χαθείτε λέπρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή