Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ?


Για τις € 17,000 εμφυτεύματα του Α. Παπασάββα (με αντιμισθία € 200,000 και ας έχουμε γυναίκες με καρκίνο του στήθους χωρίς δικαίωμα προσθετικής επέμβασης)?


Για τις € 100 -150,000 ετησίως μισθοί και υπερωρίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και για τις υπερωρίες της Αρχής Λιμένων (και ας έχουμε ανεργία 7%+)?
Για τις € 147,000 σύνταξη του Χρ. Χριστοδούλου ή €108,000 του Χρ. Βενιαμίν (και ας υπάρχουν χήρες - οικοκυρές με μηνιαία σύνταξη € 510)?
Για τους... ψηλούς μισθούς και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (που για να συνεχίσουν να πληρώνονται πρέπει να φορολογηθεί ακόμη περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και ας είναι οι μισθοί και τα ωφελήματα του ιδιωτικού υπάλληλου σαφώς κατώτερα αυτών των δημόσιων υπαλλήλων)?
κτλ., κτλ., κτλ., κτλ….
Με σοβαρό προβληματισμό για τα πιο πάνω.
Και με γνώμονα τα κοινά.
Και με στόχο να βοηθήσουμε να αλλάξουν νοοτροπίες.
Ζητούμε από τον κάθε πολίτη να υπογράψει το ψήφισμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο:

Εφόσον μαζευτούν πέραν των 4000 υπογραφών (πέραν του 0,5% του πληθυσμού μας ενώ η Ε.Ε. ζητά για αντίστοιχα ψηφίσματα 0,2%) θα παραδώσουμε το ψήφισμα στα κόμματα και στην κυβέρνηση για να το προσυπογράψουν, για να καταδείξουμε ότι εμείς η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είμαστε τόσο παθητικοί πλέον και ότι αγανακτήσαμε και απαιτούμε να σταματήσει η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και ότι για αυτό υπάρχει σοβαρή λαϊκή υποστήριξη. Το ψήφισμα περιορίζεται μόνο στο πάγωμα των κυβερνητικών μισθών και στην ισονομία του συνταξιοδοτικού διότι ίσως να είναι τα πιο σημαντικά μακροοικονομικά θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν πάραυτα με τον υπό εξέταση προϋπολογισμό και που θα έχουν τα πιο άμεσα αποτελέσματα.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως παραγωγικότητα, αξιοκρατία κτλ. Αυτά δεν περιλαμβάνονται στο ψήφισμα γιατί για να αντιμετωπιστούν πρέπει να γίνουν μελέτες που χρειάζονται χρόνο και άρα αναμένουμε την κυβέρνηση να τα επιληφθεί αφού πρώτα εφαρμόσει τα μέτρα του ψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου